Select Page

Esquiada joveUna sortida per anar a esquiar és la primera de les propostes de la propera edició de l’Estaciona’t, el programa d’activitats dirigit als joves de la Garrotxa que coordina el servei de Joventut del Consell Comarcal de la Garrotxa amb els Ajuntaments de la comarca. Ja s’han obert les inscripcions per a la jornada d’esquí, que tindrà lloc el proper dissabte 1 de febrer a la Masella.

Com a resultat del treball que el servei de joventut del Consell Comarcal de la Garrotxa ve realitzant des de fa anys als diferents municipis de la Garrotxa, es va detectar que tot i que les singularitats dels joves de cada població, moltes de les seves necessitats, demandes i problemàtiques són comunes i extensibles a la resta de la comarca. Per aquest motiu, els tècnics de joventut van començar a buscar solucions mancomunades i coordinades amb la resta de municipis per tirar endavant, de forma conjunta, diferents actuacions. Per exemple, l’organització de sortides d’oci i cultura d’interès juvenil fora de la comarca. L’estalvi de recursos i de gestió que suposava portar a terme una sortida conjunta entre diferents municipis en lloc de fer-ho cadascun per iniciativa pròpia va conduir a la creació de l’Estaciona’t, un programa de sortides anuals adreçat als joves de 14 a 25 anys dels diferents municipis de la comarca. Els Ajuntaments assumeixen les despeses de transport i monitoratge de la sortida (proporcional al nombre de joves del seu municipi que hi assisteixen) i els participants fan front al cost de les entrades a l’activitat.

Des de la seva creació, l’Estaciona’t ha anat augmentat el nombre de municipis que en prenen part. Aquest 2014, ja són 12 els Ajuntaments participants: Argelaguer, Castellfollit de la Roca, Olot, les Planes d’Hostoles, les Preses, Sant Feliu de Pallerols, Sant Jaume de Llierca, Sant Joan les Fonts, Santa Pau, Riudaura, la Vall de Bianya i la Vall d’en Bas.

Les inscripcions per a la primera de les activitats de l’Estaciona’t 2014 ja estan obertes. Fins al 20 de gener, els joves es poden apuntar a l’esquiada a la Masella dirigint-se als Ajuntaments i espais joves dels diferents municipis, on també trobaran un punt de llibre que recull el calendari d’activitats.

Trobareu tota la informació de l’Estaciona’t, entre altres temes d’interès, a la pàgina web www.garrotxajove.cat.