Select Page

Una nova empresa ha obtingut l’acreditació de la Marca “Gestió sostenible Garrotxa i Collsacabra” i 15 més han renovat el seu compromís per als propers dos anys. En un acte que ha tingut lloc aquest dimarts 17 de desembre a la sala de plens del Consell Comarcal de la Garrotxa, el responsable de En Ruta Girona, Ferran Puig, ha recollit de mans del president de la Fundació Garrotxa Líder, Joan Espona, el diploma concedit a les empreses i entitats que han publicat durant l’any en curs la memòria de sostenibilitat segons el Codi de Gestió Sostenible.

 

En el transcurs d’aquest mateix acte, també s’ha distingit 15 organitzacions que han renovat per dos anys més la Marca “Gestió Sostenible Garrotxa i Collsacabra”. Es tracta de:- Emili Plantalech, sl – Genotec, sl – Comercial Morera, sl – Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa (SIGMA) – Associació Turisme Garrotxa – Avenc de Tavertet, sl – Suara Cooperativa – Tosca Serveis Ambientals d’Educació i Turisme, sl – Fesols i productes de Santa Pau, slu (Alberg Restaurant Bellavista) – Perlot, sl (Hotel La Perla) – Manau Plus, sl (Mas Cantallops) – Educ’art Serveis Educatius i Culturals, sl – Fèlix Castanyer Santanach (Caliu Rural: Casa Prat i Can Ventura) – Francesc Casals (Mas Les Comelles) – Alba Serveis Educatius, sl (Mas Gircós).

La Marca “Gestió Sostenible Garrotxa i Collsacabra” s’atorga a les organitzacions de la Garrotxa i el Collsacabra, que incorporen en la seva gestió quotidiana el compromís amb el territori i els valors de respecte pel medi ambient i les persones. Aquesta etiqueta reconeix una manera de treballar compatible amb el desenvolupament sostenible i equilibrat de la comarca, que vetlla pel foment de la seva economia autòctona, per la innovació, per la cooperació i la solidaritat, per la valorització i la preservació del seu paisatge, pel foment de la seva identitat sociocultural i per la cohesió social i la millora de la qualitat de vida dels seus habitants.

Amb l’entrega de les acreditacions de la Marca “Gestió Sostenible Garrotxa i Collsacabra” també s’ha realitzat un reconeixement a les empreses que van obtenir aquesta distinció o la van renovar l’any 2012 i que han publicat una nova memòria de sostenibilitat durant aquest any: Serrat Agrocuina Vall Bas, SLL (Menja’m), Més Sant Bernat, SC (Hostal Sant Bernat), ADRI-NOC, La Fageda, SCCL i Cercle de Cultura Tradicional i Popular Marboleny.

Coincidint amb aquest acte també s’han presentat els resultats del projecte Territoris Sostenibles i el Catàleg d’empresescataleg_valorafegit del Codi de Gestió Sostenible. Desenvolupat durant l’any 2013 a les comarques de la Garrotxa i el Ripollès, i a les àrees del Collsacabra, la Vall del Ges i el Bisaura, i ha tingut per objectiu consolidar la Responsabilitat Social com a eix estratègic del model de desenvolupament socioeconòmic territorial, implicant i alineant a totes les parts interessades cap a un mateix repte comú: la sostenibilitat del territori. A través d’aquest projecte i segons ha explicat el president de la Fundació Garrotxa Líder, Joan Espona “s’ha volgut assegurar el diàleg i la cooperació entre els diferents agents del territori per establir i afrontar els nous reptes cap a la sostenibilitat i incorporar la gestió de la responsabilitat social en els agents tractors del territori i posar-la en valor mitjançant l’adhesió al Codi de Gestió Sostenible”.

En el marc d’aquest projecte també s’ha editat un Catàleg d’organitzacions compromeses amb la gestió socialment responsable. Aquesta guia mostra una relació de totes les empreses i entitats acreditades amb la marca Gestió Sostenible Garrotxa i Collsacabra.