Select Page

SONY DSCEl Gran Recapte d’Aliments de la Garrotxa està aconseguint una gran resposta. Durant la jornada central, que ha tingut lloc aquest dissabte, s’han recollit prop de 26.200 quilos d’aliments i productes bàsics, 200 quilos més que l’any passat. Des de les deu del matí i fins a les deu del vespre d’aquest dissabte 30 de novembre, un total de quinze establiments d’Olot es van convertir en punts de recollida d’aliments d’aquesta campanya que, per quart any consecutiu, organitza el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, juntament amb Càritas Garrotxa, Creu Roja, la Fundació Banc dels Aliments i els Ajuntaments i entitats de la comarca.

En la presentació dels primers resultats del Gran Recapte que ha tingut lloc aquest matí al nou local del Centre de Distribució d’Aliments, el president del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, Josep M. Corominas, ha volgut fer un “agraïment als ciutadans per la solidaritat que han demostrat fent aportacions en una campanya molt necessària… No podem permetre que cap veí d’Olot ni de la Garrotxa passi gana”. Corominas també ha subratllat la feina feta pels 268 voluntaris que ha mobilitzat el Gran Recapte (un centenar més que l’any passat), i que ha permès reduir de 4 a 2 hores que han dedicat a aquesta iniciativa solidària. El Gran Recapte d’Aliments de la Garrotxa continua en aquests moments a bona part dels municipis de la comarca. El vicepresident del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa i president del Consell Comarcal, Joan Espona, ha destacat “la importància que, en un moment tan complicat com l’actual, s’hagin augmentat els quilos d’aliments recollits i que confiem que augmentin molt més gràcies a les activitats organitzades aquests dies a tots els ajuntaments”, que han habilitat una seixantena de punts de recollida d’aliments.

Tot el material recollit en el Gran Recapte ja s’ha trasllat a les noves instal•lacions del Centre de Distribució d’Aliments de la Garrotxa. Situat a l’Avinguda de Girona d’Olot, el nou local pràcticament dobla l’espai que fins ara es disposava en el Centre de Distribució d’Aliments, ubicat al carrer Estires i, al mateix temps, permet incorporar productes de fred a les cistelles dels usuaris. Segons Josep M. Corominas, “amb aquest nou local dignificarem la feina de les persones voluntàries i de les famílies usuàries d’aquest servei” que, del mes de gener fins al setembre d’aquest any, han atès un total de 597 famílies. De la seva banda, el president de Càritas Garrotxa –entitat que gestiona el Centre de Distribució d’Aliments-, Carles Oller, ha remarcat “la gran gesta de solidaritat que ha demostrat aquest dissabte la ciutadania de la Garrotxa… que animem que sigui sostinguda al llarg de l’any”. Oller ha fet una crida “a les empreses que puguin fer-nos aportacions de gran format, però també als particulars perquè, al llarg de tot l’any, hi hagi aliments disponibles per atendre les persones que ho necessiten”. Bolquers i alimentació per a nadons, detergents, conserves i productes d’higiene personal són les prioritats principals del Gran Recapte de la Garrotxa, que al 2012 va recollir un total de 32.638 quilos d’aliments i productes bàsics.

SONY DSC

SONY DSC