Concert de NadalEl Concert de Nadal ja té data. Es farà el 28 de desembre i anirà a càrrec de l’Orquestra de Cambra de la Unesco i de la coral Polifònica de Puig Reig, sota la direcció de Gonçal Comellas, que interpretaran El Messies de Händel. L’Ajuntament d’Olot i el Consell Comarcal han presentat el Concert de Nadal, que aquest any acollirà l’Església de Sant Esteve.

Prop de noranta intèrprets, entre cor i orquestra, interpretaran El Messies de Händel, una de les peces clau de la música clàssica de tots els temps, en el Concert de Nadal organitzat per segon any consecutiu per  l’Ajuntament d’Olot i el Consell Comarcal. Aquest dimarts a matí s’ha presentat en roda de premsa aquest esdeveniment que, aquest any canvia d’escenari. El concert es farà a l’Església de Sant Esteve, un entorn adequat tant pel que fa a la capacitat de públic, la sonoritat de l’espai com per la idoneïtat del lloc per un concert de Nadal i, concretament, amb un contingut com de El Messies de Händel.

La interpretació anirà a càrrec de l’Orquestra Amics de la Unesco de Barcelona, una formació tot just creada aquest any que neix amb un gran impuls i que, en les seves primeres actuacions, ha tingut una molt bona acollida. La formació, dirigida i impulsada per Gonçal Comellas, actuarà a Olot acompanyada de la Coral Polifònica de Puig-Reig, considerada una de les millors formacions corals que, ara mateix, hi ha a Catalunya.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Olot, Josep Berga, ha remarcat que “és un luxe per la ciutat poder gaudir d’un concert d’aquestes característiques i una oportunitat única per escoltar a casa nostra aquesta unió de grans músics dirigits per Gonçal Comellas”. De la seva banda, el director Gonçal Comellas, ha destacat “el prestigi i la qualitat de la peça i, sobretot, el gran paper que hi té el cor. També ha remarcat que és una obra excepcional i que, tot i que a Anglaterra s’interpreta en desenes d’espais durant les festes de Nadal, a Catalunya no és tan habitual”. El president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Joan Espona, ha recordat que “el Concert de Nadal s’organitza des de finals dels any 90 amb una molta bona acceptació”. Espona ha valorat molt positivament “la col•laboració en els darrers dos anys entre Consell i Ajuntament i ha convidat a tothom a assistir al concert d’aquest any”.

Les entrades ja es poden comprar a les taquilles del Teatre Principal d’Olot i a Can Trincheria o bé per internet a teatreprincipal.olot.cat.