Select Page

turismecomunitariUna delegació de touroperadors i tècnics especialitzats en turisme rural comunitari han visitat aquest cap de setmana la Garrotxa. Durant dos dies, els integrants del grup han pogut conèixer el model turístic públic-privat de la comarca a través de Turisme Garrotxa a més de la creació, implantació i promoció de la xarxa de senders Itinerànnia. Procedents de vuit països d’Amèrica Llatina, la seva estada a la comarca ha format part d’una visita de 9 dies que els ha portat per diferents punts de Catalunya amb l’objectiu de d’intercanviar experiències i conèixer diverses iniciatives de turisme de Catalunya que podrien servir d’inspiració als seus respectius llocs d’origen.

Turisme Garrotxa també ha atès aquests últims dies un grup d’operadors especialitzats en turisme de natura i senderisme. Els representants de les empreses angleses Winetrails, Ramblers i Naturetrek han recorregut aquest divendres 25 d’octubre diferents trams de la xarxa Itinerànnia per la Garrotxa, a més de fer un recorregut en bicicleta per la via verda i visitar un productor agroalimentari de la Vall d’en Bas. El Patronat de Turisme Costa Brava Girona ha organitzat aquest viatge de familiarització per a operadors anglesos per la Garrotxa, que també els ha portat pel Gironès i l’Alt Empordà.

wandern2D’altra banda, aquest dilluns 28 d’octubre la Garrotxa ha rebut la visita de dos periodistes de la revista Wandern. Aquesta publicació suïssa, de 19.000 exemplars de tirada en alemany i 6.000 en francès, està dirigida sobretot al públic senderista i amant de la natura. El viatge, organitzat pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona i coordinat des de l’associació Turisme Garrotxa, ha permès aquests professionals de la informació conèixer de primera mà la senyalització i les infinites rutes que permet Itinerànnia, xarxa de senders que va ser creada seguint, precisament, el model de senyalització suïs.

A més de caminar per l’Alta Garrotxa, els periodistes han visitat Besalú, la Vall d’en Bas i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Aquest dimarts, després de dormir a Olot, s’han dirigit al Ripollès, on han passat tot el dia abans de traslladar-se a l’Alt Empordà, finalitzant així la seva estada a les comarques gironines a través de la xarxa de senders Itinerànnia.