Select Page

Després de la moció aprovada en el darrer Ple de l’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca en relació a les declaracions del vicepresident del Consell, Sr. Josep Berga, sobre el futur Centre de Gestió de Residus (CGR), el Consell Comarcal de la Garrotxa vol manifestar el següent.

1- Respecte als accessos al futur CGR, el Consell Comarcal reitera que va ser l’Ajuntament qui, aprofitant l’aprovació d’un Pla Parcial en el polígon de Politger, va determinar el futur accés a la Planta i la mobilitat de la zona industrial.

L’Ajuntament va establir com a vial estructurant el que circula d’est a oest per dins del polígon, motivant que el Consell Comarcal hagués de buscar un accés alternatiu a la Planta, un cop es va impossibilitar l’opció d’accés directe nord-sud inicialment prevista pel camí de Coguleres. Aquesta era l’opció del Consell, que continua pensant que l’accés al futur CGR s’hauria de realitzar a través d’aquest camí perquè la seva situació el converteix en un vial estructurant bàsic per a la mobilitat nord-sud del propi polígon. A més, cal recordar, que el camí de Coguleres forma part de l’inventari de camins que configuren la xarxa bàsica comarcal del Pla de Prevenció d’Incendis Forestals de la Garrotxa.

2- Des del Consell Comarcal lamentem i rebutgem la moció promoguda per l’alcalde de Sant Jaume de Llierca quan afirma que el Consell li ha faltat al respecte i a la seva honorabilitat. Des del Consell valorem que aquesta moció està fora de lloc i no respon a la realitat. El Consell, mitjançant el seu vicepresident primer i responsable de l’Àrea de Medi Ambient, ha volgut en tot moment informar, amb arguments, sobre el projecte del CGR. Entenem que això no significa anar en contra de l’honorabilitat de cap alcalde.

Volem recordar que durant aquest mandat, des del Consell hem hagut d’escoltar crítiques i acusacions que, en ocasions, han sobrepassat els límits del respecte i la honorabilitat per part del mateix alcalde de Sant Jaume. En aquest tema, massa sovint hem estat objecte d’insinuacions molt greus contra la nostra institució i els seus responsables, tant polítics com tècnics, que mai han vingut acompanyades de les disculpes corresponents.

3- Més enllà dels arguments i les opinions que tots tenim, hi ha una recomanació que el Consell Comarcal vol traslladar a l’alcalde de Sant Jaume de Llierca. Entenem que pel càrrec que ocupa cal saber mesurar les paraules i els actes. Governar implica, entre d’altres coses, evitar determinades maneres de fer en contra les persones que, com el vicepresident primer del Consell Comarcal, actuen amb tota la legitimitat, arguments i respecte envers tothom, defensant la posició de la institució. Cal que entre tots ens tranquil•litzem ja que la crispació no porta enlloc.