Select Page

SONY DSC SONY DSC

Aquest dijous 3 d’octubre, el Consell Comarcal ha acollit les jornades “L’èxit de les empreses d’economia social i cooperativa: el servei a les persones”. La sessió -que ha organitzat el Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya i el Consell Comarcal- s’ha centrat en la divulgació d’experiències per part dels representants de diferents cooperatives.

Així, per exemple, després de la presentació sobre desenvolupament sostenible que ha realitzat Jordi Terrades, gerent de l’Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la Zona Nord-oriental de Catalunya (ADRINOC), els assistents a la jornada han pogut conèixer el funcionament de la Cooperativa La Fageda a través de la xerrada “Reinventar-se contínuament” que ha ofert el director de comunicació Albert Riera. La Cooperativa Bassegoda-Escola Petit Plançó i la Cooperativa Edat3 han estat els altres dos models de cooperativisme que també s’han exposat a les jornades, que ha inaugurat el president del Consell comarcal de la Garrotxa, Joan Espona, i el director dels Serveis Territorials a Girona del Departament d’Empresa i Ocupació, Ferran Roquer. “En un moment com l’actual, és més important que mai conèixer les possibilitats que ofereix l’economia cooperativa” ha assegurat Ferran Roquer que ha detallat que “de les 247 cooperatives que existeixen a la comarques gironines, 25 estan en funcionament a la Garrotxa”. De la seva banda, el president del Consell Comarcal ha subratllat que “la Garrotxa és un territori que comparteix principis i valors amb el cooperativisme. La manera de ser dels ciutadans que s’ha anat formant al llarg del temps ha portat a què històricament la gent i les organitzacions treballessin plegades amb un objectiu comú”. “D’exemples” ha afirmat Espona “en tenim molts i de molt diferents: hem estat pioners en cooperativisme, en temes d’economia social i en responsabilitat social”. El Director General d’Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom de la Generalitat , Xavier López, ha clausurat les jornades, que han comptat amb una quinzena d’assistents.