Select Page

Visita_Lituania

Una delegació lituana, formada per promotors privats i tècnics dels grups Leader Druskininkai district LAG, Dzūkija LAG, i Alytus district LAG, ha visitat aquest dijous 5 de setembre la Garrotxa per tal de conèixer el model d’aplicació del Leader, les estratègies de desenvolupament territorial i els projectes més emblemàtics de l’Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la zona Nord-Oriental de Catalunya (ADRINOC). Els 21 integrants de l’expedició han arribat aquest matí al Consell Comarcal de la Garrotxa, seu d’Adrinoc, i a continuació, s’han traslladat a diferents punts de la comarca per veure  sobre el terreny projectes Leader. Aquest divendres 6 de setembre, es traslladaran el Ripollès.

El viatge, organitzat conjuntament pels grups Leader d’acollida i l’Associació d’iniciatives Rurals de Catalunya – ARCA, té l’objectiu de fomentar la cooperació i l’intercanvi de coneixements entre els grups GAL catalans i lituans en l’àmbit agroalimentari, a més de donar a conèixer bones pràctiques de la metodologia Leader a Catalunya. Amb aquest intercanvi, els grups catalans participants volen establir possibles col·laboracions futures amb els grups lituans, i  realitzar un intercanvi sobre la implementació del programa Leader en diferents països europeus.