Select Page

Diada_Garrotxa2013

Per tercer any consecutiu, el Consell Comarcal de la Garrotxa, conjuntament amb Òmnium Garrotxa, organitza els actes de commemoració de la Diada Nacional de Catalunya a la comarca, que aquest any incorporen diferents novetats.

L’historiador i professor Miquel Puig i Reixach ha rebut l’encàrrec del Consell de pronunciar la conferència institucional, que obrirà els actes programats per la Diada Nacional de Catalunya. “Història personal i història nacional: viure a la Garrotxa entre els anys 1700 i 1720” serà el títol de la xerrada, que ens situarà a la Garrotxa de 1714 de la mà d’un especialista en la divulgació de la història d’Olot i la comarca al segle XVIII. Precisament, la conferència incorpora aquest any una novetat important a nivell de programació ja que, per no interferir amb els actes organitzats pel dia 11 de Setembre, tindrà lloc el dimarts 10 de setembre a les 6 de la tarda a la Sala El Torín d’Olot.

El segon dels actes de la Diada serà la Marxa de Torxes, que també incorpora novetats. Òmnium Garrotxa convoca el dimarts 10 de setembre a ¾ d’11 de la nit i a la Plaça Major d’Olot totes aquelles persones que vulguin participar d’aquest recorregut fins al volcà Montsacopa. Una encesa simbòlica de torxes per part dels geganters iniciarà al centre d’Olot la Marxa, que transcorrerà pel carrer dels Sastres, el Passeig d’en Blay, el carrer del Roser, el Pintor Domenge i el Macarnau per enfilar-se al volcà Montsacopa, on es portaran a terme diferents activitats. La presidenta d’Òmnium Garrotxa, Núria Torres, ha explicat que “volem que sigui un acte familiar, en el que tothom s’hi senti ben acollit, amb una bona participació de les entitats garrotxines i que tingui un caràcter festiu”.

Finalment, i de cara a l’11 de Setembre, els Ajuntaments de la comarca organitzen un acte d’hissada de la Senyera. Cada municipi ha escollit un espai del seu terme municipal per portar a terme aquest acte que, en la majoria de casos, va acompanyat de lectura de manifestos i altres manifestacions culturals amb motiu de la Diada. Per tercer any consecutiu, el Consell Comarcal ha obsequiat els Ajuntaments amb una Senyera. En un acte que ha tingut lloc aquest dilluns 26 d’agost al Consell Comarcal, els representants municipals han recollit la Senyera que els ha entregat el president del Consell, Joan Espona, i la presidenta d’Òmnium Garrotxa, Núria Torres. El president del Consell ha agraït “la col•laboració dels Ajuntaments en fer possible els actes de la Diada perquè, un any, tots els municipis de la Garrotxa col•loquin la Senyera en un espai significatiu del seu terme municipal on aquesta onegi els 365 dies de l’any”. Podeu consultar horaris i emplaçaments escollits pels Ajuntaments a www.garrotxa.cat/diada-garrotxa. Espona també ha subratllat la feina feta per Òmnium amb el qual el Consell Comarcal ha signat per tercer any consecutiu un conveni de col•laboració per portar a terme els actes de la Diada Nacional de Catalunya. La presidenta d’Òmnium Garrotxa, Núria Torres ha subratllat “la importància que els actes tinguin un marcat caire comarcal perquè tota la Garrotxa participi activament dels actes de la Diada”.

Entrega senyeres Ajuntaments

Signatura conveni Diada Omnium