Select Page

Logo ADRIUn total de 26 empreses de la Garrotxa i l’Alt Empordà han entrat a formar part de la convocatòria d’ajuts Leader 2012. El total de projectes presentats rebran una subvenció de 1.232.900€ que suposarà una inversió de 3,6M€ a les comarques de la Garrotxa i l’Alt Empordà, a més de la creació d’una trentena de llocs de treball a les dues comarques. Concretament, 17 projectes són de la Garrotxa amb una inversió en el territori de 952.200€ i la creació de 24 llocs de treball mentre que els 9 projectes restants són de la comarca de l’Alt Empordà amb una inversió de 280.700€ que generarà l’ocupació de 6 persones.

Cal destacar que els proveïdors que executaran la inversió vinculada als ajuts Leader són empreses ubicades a Catalunya, majoritàriament en l’àmbit rural, i per tant, de manera indirecta fomenten la creació i consolidació de més llocs de treball durant l’execució dels projectes fomentats per l’ajut Leader.

Majoritàriament els projectes corresponen al sector agroalimentari, seguit del sector turístic i amb menor nombre les microempreses. Són entre d’altres, obradors de productes alimentaris i sales blanques, naus logístiques, creació i ampliació de negocis, compra de maquinària industrial, rehabilitació de cases de turisme rural, inversions en eficiència energètica, millores en cadena productiva alimentària, ampliació i millora de cellers i trulls…

L’objectiu d’aquests ajuts, que gestiona Adrinoc a la Garrotxa i l’Alt Empordà,
és fomentar les inversions que generin activitat econòmica i fomentin la creació
i/o manteniment de llocs de treball.

Els ajuts són fins a un màxim de 35% de la seva inversió a fons perdut. Durant tot el procés, comptaran amb l’acompanyament d’un tècnic d’Adrinoc que els assessorarà a l’hora de dur a terme les accions de millora en la seva gestió empresarial, aspectes basats en la Responsabilitat Social Empresarial que, a més de fer més responsable el seu negoci (en termes econòmics, ambientals i socials), ajuden a fer més competitiva l’empresa. “Aquest és precisament un dels aspectes que, a part de l’aportació econòmica, més valoren els emprenedors” ha explicat el president d’Adrinoc i del Consell Comarcal de la Garrotxa, Joan Espona. Espona també ha subratllat que “malgrat la complicada situació econòmica en què ens trobem i la reducció dels ajuts en un 19% en relació a l’anterior convocatòria, estem satisfets d’haver rebut una seixantena de sol•licituds, fet que mostra la dinamització del teixit productiu del territori”.