Select Page

Ple CCG maig 2013L’aprovació d’un conveni amb l’Ajuntament de Mieres per fer possible la construcció d’habitatges de protecció oficial ha estat un dels punts destacats del Ple del Consell Comarcal de la Garrotxa, que va tenir lloc dijous passat. Mitjançant aquest conveni, que es va aprovar amb la unanimitat dels representants del ple, l’Ajuntament encarrega al Consell la tramitació per a l’execució de dues vivendes de protecció destinades a tots els veïns del municipi, però especialment als joves de Mieres. “Celebro que des del Consell puguem ajudar a fer possible una actuació que l’Ajuntament pel seu compte li hauria estat impossible. Això demostra la necessitat del Consell” va afirmar el president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Joan Espona, un posicionament que també van compartir els portaveus d’ERC-AM, Josep Garcia, i del PSC-PM, Josep Guix (des d’aquest mes de maig Guix assumeix les tasques de portaveu en substitució de Jordi Valverde) .

 

El Ple del Consell Comarcal també va aprovar el conveni de col·laboració per al projecte de millora de tres camins. D’una banda, amb l’Ajuntament de Beuda per a l’arranjament de la segona fase del camí de Sant Ferriol a 4 camins; amb l’Ajuntament de Sales de Llierca per a la millora del camí de Guitarriu  i amb Argelaguer per condicionar el tram de Castellà en el camí de Sant Jaume de Llierca a Montagut. El Consell Comarcal ha inclòs la millora d’aquests tres camins -amb un pressupost total de 134.943 euros- a la convocatòria de 2012 del Pla Únic d’Obres i Serveis de la Generalitat en substitució del nou edifici de serveis municipals que s’havia de construir al costat del Consell Comarcal. Aquest canvi d’actuació es sol·licitarà al Departament de Governació de la Generalitat, que l’haurà d’autoritzar per tal de poder-se portar a la pràctica.

 

El Programa d’Actuacions en protecció civil i prevenció d’emergències de la Garrotxa (2013-2017) i la Proposta d’aprovació del conveni per a la delegació i encàrrec de l’estudi d’implantació d’energies renovables i d’estalvi i eficiència energètica en els edificis i equipaments municipals van ser altres dels temes que es van debatre a l’últim Ple del Consell Comarcal de la Garrotxa que va aprovar tots els punts per unanimitat.