Select Page

Un total de 8 empreses de la Garrotxa han estat acreditades amb la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS), en el decurs d’un acte que s’ha celebrat aquest matí al Molí Fondo de Sant Joan les Fonts. Els responsables dels establiments han recollit el diploma que certifica que han realitzat amb èxit el procés d’acreditació de la CETS. Aquestes empreses han dut a terme una diagnosi dels aspectes ambientals, socials i de vinculació de la seva activitat al territori gràcies al suport tècnic de la Fundació Garrotxa Líder. També han complert amb les condicions marcades pel Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural i per la Federació Europarc  i han definit un programa d’actuacions a tres anys vista com a eix clau del seu compromís amb el turisme sostenible a la comarca.

 

L’acte d’avui ha acollit, a més del lliurament de les 8 noves acreditacions d’empreses turístiques amb la CETS (Restaurant La Quinta Justa, Turisme Rural La Rectoria de Sant Miquel de Pineda, Restaurant B-Creck, Hotel Borrell, En Ruta Girona, Vol de Coloms, La Bombolla i Hotel l’Estació), la renovació de 10 establiments més (Hotel la Perla, Hostal Sant Bernat, Apartaments i restaurant Can Morera, Albert de Joventut Bellavista, Cooperativa la Fageda, Tosca Serveis Ambientals d’Educació i Turisme, Educ’Art Serveis Educatius i Culturals, Turisme Rural Mas Cantallops, Turisme Rural Can Ventura i Càmping la Fageda). En aquests moments, 21 empreses adherides a Turisme Garrotxa ja s’han acreditat amb la Carta Europea de Turisme Sostenible.

 

Acte acreditacions CETS El Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa va rebre l’any 2001 la Carta Europea de Turisme Sostenible, un reconeixement del sistema de gestió turística que atorga la Federació Europarc. Des d’aleshores, el Parc ha treballat conjuntament i en cooperació amb agents i administracions turístiques de tota la comarca per a la implantació d’un model de gestió turística sostenible. Entre els agents clau destaca Turisme Garrotxa, el punt de trobada comú del sector públic i privat. A partir de la segona meitat de 2008, la CETS es va obrir a les empreses turístiques en un procés voluntari per tal de demostrar el compromís de les empreses amb el territori.

 

El president de Turisme Garrotxa, Eduard Llorà, ha destacat “l’esforç que realitzen les empreses per acreditar-se amb la Carta Europa de Turisme Sostenible i l’oportunitat que significa en un moment econòmic tan complicat com l’actual poder especialitzar-se i diferenciar-se en aquest tipus de turisme ”. El subdirector general de Biodiversitat del Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya, Ignasi Rodríguez, ha felicitat “les empreses que s’han acreditat, al Parc Natural per ser, una vegada més, pioners i a les Administracions de la comarca la seva implicació en aquest segell de qualitat del territori”. L’alcalde de Sant Joan les Fonts i president del Consell Comarcal, Joan Espona, ha subratllat el fet que “una vegada més hem estat pioners en la cooperació pública-privada i treballar conjuntament amb un mateix objectiu”.

 

En la jornada d’aquest matí també s’ha acreditat 5 noves empreses com a Espai o Punt d’Informació Turística. Després de superar el programa de formació corresponent, La Bombolla, el Turisme Rural la Rectoria de Sant Miquel de Pineda i el Restaurant la Quinta Justa s’han convertit en espais d’informació mentre que l’Hotel l’Estació i el Turisme Rural Can Riera han esdevingut punts d’informació. Amb aquestes, ja són 46 les empreses que disposen d’aquest servei als seus clients i configuren una xarxa comarcal única a Catalunya i a tot l’Estat amb l’objectiu de facilitar als visitants una informació de qualitat i al seu abast.