Select Page

Taula política Xarxa Comarcal Joventut

Aquest dissabte 4 de maig ha tingut lloc la Taula Política de la Xarxa Comarcal de Joventut de la Garrotxa. Els alcaldes/esses i regidors/es de la comarca s’han trobat al Consell Comarcal per parlar de diferents qüestions relacionades amb les polítiques de joventut de la comarca. El director general de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Antoni Reig, i la coordinadora territorial a Girona, Anna Prior, han pres part de la trobada, que anualment convoca el Servei de Joventut del Consell Comarcal de la Garrotxa per donar a conèixer als càrrecs electes de la comarca les actuacions que s’han portat a terme en matèria de joventut a la comarca i, al mateix temps, debatre sobre els projectes de futur a iniciar. A la reunió d’aquest dissabte, el director de Joventut va anunciar la implantació del sistema de funcionament de la Xarxa Política de Joventut de la Garrotxa a totes les comarques de Catalunya. Segons Antoni Reig, “després de constatar el bon funcionament de les reunions per debatre sobre les polítiques de joventut que s’organitzen a la Garrotxa hem cregut oportú desplegar aquest sistema a totes les comarques catalanes”. Per això, ha afegit “els Plans comarcals de Joventut que, a partir d’ara, hauran de presentar els Consells Comarcals de Catalunya hauran d’incloure unes trobades anuals entre els responsables polítics d’aquesta temàtica”.

A la Garrotxa, la Taula Política de la Xarxa Comarcal de Joventut es va posar en marxa l’any 2006. Formada pels alcaldes/esses i/o regidors/es de joventut de la comarca pretén ser un punt de trobada sobre les polítiques de joventut de la Garrotxa així com potenciar el treball en xarxa i la coordinació entre municipis, generant accions d’àmbit supramunicipal i/o comarcal i optimitzant els recursos existents en matèria de Joventut.

La Xarxa Comarcal de Joventut no és el primer projecte nascut a la Garrotxa que la Generalitat decideix implantar a tot el territori català. El Govern Català ja va estendre a totes les comarques de Catalunya els tècnics compartits de joventut, una figura que el Consell Comarcal de la Garrotxa va crear l’any 2004 per tal que els municipis que no disposessin d’un tècnic propi de joventut poguessin compartir-lo amb altres poblacions que es trobessin en la mateixa situació. Amb el pas dels anys, els tècnics compartits de joventut han esdevingut una peça clau per a permetre el treball professionalitzat amb joves de municipis petits, fent que les polítiques juvenils deixin de ser exclusives de municipis amb més possibilitats econòmiques els quals disposen ja d’estructures tècniques pròpies.