El proper dissabte 1 de desembre tindrà lloc la jornada central del Gran Recapte d’Aliments, la gran campanya de recollida d’aliments i productes bàsics per al Centre de Distribució d’Aliments.

Per novè any consecutiu, el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, la Fundació Banc dels Aliments, Càritas Garrotxa, Creu Roja, així com els ajuntaments de la comarca i diverses entitats del territori, organitzen el Gran Recapte d’Aliments. La jornada central d’aquesta acció solidària tindrà lloc el proper dissabte 1 de desembre a Olot, però la campanya s’estendrà al voltant d’aquesta data a tots els municipis de la Garrotxa (segons les dates escollides per cada ajuntament de la comarca).

El Gran Recapte és la gran campanya de recollida d’aliments i productes bàsics per a les persones que es troben en situació de precarietat econòmica i social. Aquesta iniciativa solidària destina tot el material recollit al Centre de Distribució d’Aliments de la Garrotxa, situat a l’Avinguda Girona d’Olot. En aquesta ocasió, els productes de necessitat bàsica que es demanen són, sobretot, detergents, productes d’higiene personal, bolquers, oli, llets sense lactosa, de soja, etc.

El Gran Recapte d’Aliments de la Garrotxa mobilitza al voltant de 350 persones. Voluntaris que realitzen tasques com: recollida de productes als supermercats, classificació dels mateixos al CDA o serveis de transport de les donacions.

L’any passat a la Garrotxa es van recollir més de 40 mil unitats d’aliments i productes bàsics. Per arribar a aquestes xifres, els voluntaris són una peça clau per a l’èxit d’aquesta campanya, i és per aquesta raó que des del Consorci d’Acció Social es vol fer una crida a la participació. Per apuntar-s’hi hi ha temps fins a l’18 de novembre, i només cal omplir el formulari que es troba a la pàgina web del Banc d’aliments (www.granrecapte.com) i del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa (www.casg.cat), a l’apartat dedicat al Gran Recapte d’Aliments. Els voluntaris poden triar la tasca a realitzar i les hores que volen dedicar, facilitant així que tothom pugui aportar part del seu temps a ajudar a l’organització. Aquest any es demana, especialment, suport, també, durant el post Gran Recapte ja que es necessiten mans per organitzar el magatzem del CDA amb l’arribada de tot el material de la campanya. Per a més informació, també es pot telefonar al Consorci d’Acció Social al 972 26 66 44 / 681 39 43 18 o venir al SISA-Punt de voluntariat (Lorenzana, 2 al casal cívic). Tots els voluntaris, abans de participar en la jornada central del Gran Recapte, assisteixen a una sessió informativa que es celebrarà el proper dimarts 20 de novembre a les 7 de la tarda al SISA-Punt de Voluntariat d’Olot.

En aquests moments, el Gran Recapte té comptabilitzat 90 punts de recollida distribuïts entre tots els municipis de la comarca. Als 21 establiments d’Olot que participaran de la jornada central, cal afegir-hi uns 65 punts més de recollida a ajuntaments, centres cívics i dispensaris, entre molts altres equipaments municipals de la comarca i petits comerços. També hi ha altres punts de recollida a algunes escoles bressol, escoles d’idiomes, llibreries o entitats culturals. I la xifra continua pujant perquè a data d’avui, encara s’estan sumant establiments a la campanya.

La implicació i col·laboració d’empreses de transport que ajudin amb la logística del trasllat de productes és un dels objectius de l’organització. Per aquest motiu, des de l’organització s’anima a particulars i empreses a implicar-se en aquesta acció solidària i facilitar el trasllat dels productes al CDA d’Olot. Tot i que el CDA admet donacions al llarg de tot l’any, la campanya del Gran Recapte d’Aliments aporta aproximadament un 40% de les aportacions que rep el Centre anualment. Conscienciar de les donacions al llarg de tot l’any i augmentar la xarxa de col·laboradors és bàsic per arribar cada any a més persones que ho necessiten.