Representants polítics, tècnics de turisme i empresaris de la comarca de Terra Alta s’han desplaçat aquesta setmana a la Garrotxa per conèixer el model de governança de Turisme Garrotxa.

El president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Santi Reixach, els va rebre ahir al Consell Comarcal, on la gerent de Turisme Garrotxa, Turina Serra juntament amb responsable dels Sistemes d’Informació Geogràfica i de la Carta Europea de Turisme Sostenible del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, Joan Pijoan, van presentar el model de desenvolupament turístic de la comarca, emmarcat amb la Carta Europea de Turisme Sostenible.

El model de governança públic -privat de l’associació, la cooperació conjunta, el sistema de finançament, l’estratègia i els projectes que s’han derivat d’aquest model de treball al llarg del temps a la comarca han copsat l’interès del grup de la Terra Alta, que buscava poder implementar algunes idees per millorar el desenvolupament turístic del seu territori.

La delegació de divuit persones també va visitar l’Espai Cràter, com espai conceptualitzat a partir de la col·laboració públic-privada i la seva relació amb la CETS. La visita va finalitzar ahir a Les Planes d’Hostoles on l’alcalde, Eduard LLorà i representants de la Fundació Emys els han explicat tot el procés de gestió de l’ús públic dels gorgs del riu Brugent, problemàtica que actualment també es troben a la seva comarca.