Ahir, dimecres 20 de novembre, en una assemblea extraordinària de Turisme Garrotxa, es van ratificar els càrrecs de president, vicepresident, secretari i tresorer d’aquesta associació per al propers quatre anys.

Durant el proper mandat la junta la formaran Maria Vidal, des de la presidència; Gerard Xifra, que repeteix el càrrec de vicepresident; Marc Puig, que actuarà com a tresorer; Bàrbara Asencio, com a secretària; i Xavier Puig, Lluís Pujiula, Estanis Vayreda, Conxa Jufresa, Mariona Martí, Francesc Coll, Werner Estellé i Isabel Morera, com a vocals.

Actualment, Maria Vidal és consellera de turisme i cultura del Consell Comarcal de la Garrotxa i alcaldessa de Sant Joan les Fonts. Vidal té relació amb l’entitat i en coneix la seva tasca des de fa més de 15 anys, inicialment des de l’àmbit tècnic relacionat amb la promoció turística de Sant Joan les Fonts, i darrerament des dels nous càrrecs de responsabilitat.

Durant l’assemblea, Maria Vidal va declarar que té la voluntat de continuar apostant per un model de desenvolupament basat en la carta Europea de Turisme Sostenible incorporant els reptes marcats pels disset Objectius de Desenvolupament Sostenible, i així continuar essent referent com a entitat a Catalunya i a la resta de l’estat com a model de desenvolupament turístic publicoprivat. També vol mantenir el treball en xarxa amb altres entitats del territori i vetllar per la continuïtat i consolidació de l’entitat seguint les tendències i reptes de futur.

Amb el nomenament de Maria Vidal com a presidenta, serà la primera ocasió que l’entitat la presideix una dona des de la seva creació l’any 1996. La Junta de Turisme Garrotxa és l’òrgan de govern de l’associació. Es reuneix cada mes i està formada per sis representats del sector públic i sis del privat, escollits a l’assemblea de l’associació en unes eleccions obertes a tots els representats dels socis públics i privats.