A principi del 2020 Turisme Garrotxa rebrà un guardó de Turisme de Catalunya en l’àmbit de la innovació en accions promocionals i comercialització, pel servei d’Innovació i Producte i el catàleg d’Experiències Garrotxa.

El Diploma Turístic de Catalunya és el reconeixement a la institució, corporació, entitat o establiment que hagi destacat per la seva activitat en favor del foment del turisme a Catalunya i a la internacionalització de Catalunya com a destinació. Aquests guardons tenen com a objectiu reconèixer l’esforç i la dedicació en favor del turisme i ser un instrument per estimular comportaments professionals i actuacions que col·laborin a millorar la imatge turística de Catalunya i dels serveis turístics.

Des de l’any 2001, Turisme Garrotxa aplica la Carta Europea de Turisme Sostenible amb la participació del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa (PNZVG). L’any 2017 les dues entitats van iniciar l’aplicació de la tercera fase CETS amb l’objectiu d’acreditar les agències de viatges, per a poder desenvolupar una oferta de productes especialitzats i sostenibles.

Des de llavors, Turisme Garrotxa compta amb el servei d’innovació i producte per crear diferents productes turístics amb la sostenibilitat com a factor transversal i comercialitzar-les a través de les agències de viatges acreditades. D’aquest treball en van sortir 10 paquets turístics, recollits en el catàleg “Experiències Garrotxa Incoming”, adaptats a les necessitats de cada client, de temàtiques diferents i certificats amb la CETS, convertint-se així en el primer catàleg turístic amb aquesta certificació a l’estat. Aquest catàleg, que juntament amb el servei ha proporcionat el guardó a Turisme Garrotxa, és l’eina principal que té l’associació turística garrotxina per informar als operadors turístics internacionals que s’atenen a través de l’Agència Catalana de Turisme o del Patronat de Turisme Costa Brava – Pirineu de Girona.