Des de fa 15 anys, els visitants de la Garrotxa tenen a la seva disposició una completa guia per a conèixer la comarca a fons, la guia Tot Garrotxa. Aquesta publicació, que va néixer l’any 2009 en un format inicial de revista, recull informació dels principals indrets d’interès turístic del nostre territori a través de tot un seguit de propostes per facilitar al visitant la seva estada a la Garrotxa.

Enguany, la guia Tot Garrotxa s’ha reeditat amb una imatge renovada per fer-la més actual, amb una nova proposta de disseny gràfic. A més, se n’han reordenat els continguts, s’han ampliat rutes i se n’hi ha inclòs de noves a indrets que s’han posat en valor recentment, com els espais museístics dels volcans de Rocanegra (a Santa Pau), i dels volcans de Sant Marc i Puig Roig (a Sant Feliu de Pallerols), o les principals obres d’RCR Arquitectes situades a la via pública, entre d’altres.

En total, la guia Tot Garrotxa recull en les seves 68 pàgines, a part de més d’una vintena de rutes pels municipis i entorns naturals de la Garrotxa, informació sobre serveis, agenda i propostes gastronòmiques. Com a novetat destacada, s’ha inclòs un mapa de la Garrotxa a les pàgines centrals, on s’indica la ubicació dels principals indrets d’interès de la Garrotxa, cadascun amb la referència de les pàgines on se’n pot trobar informació relacionada.

Amb un tiratge inicial de 55.000 exemplars, editats en català, castellà, anglès i francès, la guia Tot Garrotxa es distribueix a través de les oficines de turisme de la Garrotxa. A més, aquesta guia també es pot trobar a les principals oficines de turisme de Catalunya i també està a disposició de tots els allotjaments, restaurants i empreses d’activitats associades a Turisme Garrotxa.

La guia Tot Garrotxa, per la seva acurada informació, s’elabora coordinadament amb tots els tècnics de turisme dels diferents municipis de la comarca, amb els del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, així com amb els del Consorci de l’Alta Garrotxa, aconseguint uns continguts d’alta qualitat i on no només es mostren els indrets més coneguts de la Garrotxa, sinó que es potencien altres atractius turístics del territori, desconeguts pel gran públic. En aquest sentit, la publicació segueix la línia de les propostes de descoberta del patrimoni cultural i natural del programa cultural impulsat per Turisme Garrotxa, Garrotxa Cultour.

A més, per primera vegada, els centres d’informació del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa utilitzaran aquesta publicació com a l’eina informativa de referència per a atendre i informar els 30.000 visitants que s’interessen per la zona cada any. Això suposa una millora important, ja que es passarà d’informar-los amb un fulletó informatiu dels principals indrets d’interès del mateix Parc Natural, a informar-los amb una guia completa de tota la comarca. Tot Garrotxa és una de les publicacions millor valorades pels visitants de la Garrotxa, per la seva utilitat i riquesa de continguts.

Podeu descarregar-vos la guia a l’enllaç: http://ca.turismegarrotxa.com/la-garrotxa/

Accions de Turisme Garrotxa previstes per a l’any 2019

A l’apartat d’accions previstes per Turisme Garrotxa, el president de l’associació, Eduard Llorà, ha fet un repàs de les accions més importants previstes per l’any en curs, on destaquen:

  • Accions enfocades a enfortir la comarca de la Garrotxa com a destinació de Turisme Sostenible i per a tothom. Entre elles, fer un inventari de camins suaus accessibles a tothom, millores tecnològiques al web de Turisme Garrotxa i oferir assessorament als municipis garrotxins per realitzar inversions en l’àmbit turístic tenint en compte l’accessibilitat.
  • Accions de promoció i comunicació de la comarca, destacant els paisatges inspiradors.
  • Accions d’internacionalització, creant productes especialitzats en natura (senderisme, cicloturisme, observació de fauna, etc), gastronomia, esdeveniments i reunions de petit format comercialitzades principalment a través de les dues agències de viatges acreditades amb la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) (les úniques a tot l’Estat Espanyol). Aquestes propostes es recolliran al catàleg d’Experiències Garrotxa.
  • Accions de responsabilitat social corporativa, continuant amb els processos d’acreditació d’empreses turístiques amb la CETS.