cartell general campanya 2013Aquest dissabte tindrà lloc la jornada central del Gran Recapte d’Aliments de la Garrotxa. Des de primera hora del matí i durant tot el dia, un total de quinze establiments d’Olot es convertiran en punts de recollida d’aliments i productes bàsics per a les persones que es troben en situació de precarietat econòmica i social. Bolquers i alimentació per a nadons, detergents, conserves i productes d’higiene personal són les prioritats principals del Gran Recapte de la Garrotxa, que al 2012 va recollir 32.638 quilos i que aquest any i segons el regidor de Benestar Social i Oportunitats d’Olot i vicepresident del Consell Comarcal, Josep Berga, “ho tenim tot a punt perquè torni a ser un èxit”. Segons ha explicat, “gairebé cada any hem augmentat en deu tones els aliments recollits en l’edició anterior. El primer any es van recollir 10 tones d’aliments, el següent  gairebé 20, l’any passat 30 i aquest, esperem augmentar aquesta quantitat fins a les 40 tones d’aliments perquè és molt important i necessari tot el que s’hi recollirà”. 

El Gran Recapte d’Aliments tindrà aquest any 268 voluntaris, un centenar més que al 2012. Per donar cabuda al màxim número de persones, s’han reduït 4 a 2 hores el torn d’alguns dels voluntaris al Gran Recapte, que ja ha començat a bona part dels municipis de la comarca. En total s’han habilitat una seixantena de punts de recollida d’aliments i productes bàsics per a aquesta campanya que, per quart any consecutiu, organitza el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, juntament amb la Fundació Banc dels Aliments, Càritas Garrotxa, Creu Roja i que compta amb la col·laboració de tots els Ajuntaments i diferents entitats de la comarca.

Tot el material que reculli el Gran Recapte es destinarà al Centre de Distribució d’Aliments, que està a punt d’estrenar instal·lacions. Des d’aquesta mateixa setmana, s’ha traslladat al número 31 de l’Avinguda Girona d’Olot en un local que pràcticament dobla l’espai que fins ara es disposava al carrer Estires i, al mateix temps, permet incorporar productes de fred per a les cistelles dels usuaris. Des del mes de gener fins al setembre d’aquest any, el Centre de Distribució d’Aliments han atès un total de 597 famílies de la Garrotxa (1.896 persones), el que suposa un total de 2.467 ajudes d’aliments, butà, bolquers i/o llet infantil. 

Entre les iniciatives programades per participar del Gran Recapte d’Aliments, destaca la que aquest divendres organitza el Consell Consultiu de la Gent Gran de la Garrotxa. Unes 200 persones dels diferents casals de la gent gran de la comarca participaran d’aquesta trobada, que tindrà lloc a Can Xel i que inclourà una recollida d’aliments. Aquesta activitat i una sortida cultural que va tenir lloc el passat mes d’octubre a Igualada s’organitzen després que una enquesta realitzada a la gent gran de la comarca detectés la necessitat de mancomunar serveis entre els diferents casals, organitzar activitats conjuntes i fer-ne més difusió. El qüestionari es va impulsar des del Consell Consultiu de la Gent Gran de la Garrotxa, l’òrgan de participació creat pel Consell Comarcal que es reuneix tres vegades l’any amb l’objectiu d’estimular la participació d’aquest col·lectiu i les seves associacions en la gestió de tot allò que els interessa i afecta tant al casal com als seus usuaris.