Cartell Volcanica.catAquest dijous 20 de novembre comença la Volcànica.cat. Com construir un joc on line des de zero, la impressió en 3D i els usos quotidians dels drones són algunes de les xerrades previstes a la Festa de les Tecnologies de la Garrotxa. El Servei de Sistemes d’Informació del Consell Comarcal i l’Associació Ordinadors Enllaçats, organitzen per novè any consecutiu, la Volcànica.cat, que a més de les xerrades gratuïtes i la competició de jocs en línia també consta d’una LAN Party que ja ha superat el centenar d’inscrits.

El sector del videojoc és la indústria tecnològica amb més projecció a nivell internacional. Segons dades del “Llibre blanc del desenvolupament espanyol dels videojocs” de l’Associació d’Espanyola d’Empreses Productores i Desenvolupadors de Videojocs i Software d’Entreteniment, la facturació per venda de videojocs creats a l’Estat espanyol l’any 2013 va ser de 313,7 milions d’euros al 2013, xifra que es preveu que al 2017 arribi als 723,6 milions d’euros. Per la importància que està adquirint el sector dels videojocs, la Volcànica.cat ha decidit dedicar-hi la seva conferència inaugural. Serà aquest dijous 20 de novembre a les 15.15h a l’INS Bosc de la Coma d’Olot i anirà a càrrec David Jané de Volcanic Internet. Aquesta empresa olotina explicarà tot el procés de creació d’un videojoc (des de la idea inicial a la posada en marxa) a partir de la seva experiència professional que els ha portat a crear, juntament amb la revista online de videojocs Meristation, un vídeojoc amb aquest mateix nom.

Les xerrades de la Volcània.cat –que són gratuïtes i obertes a tots els públics (consulta tota la programació aquí)- continuaran aquest dissabte 22 de novembre. Durant tot el matí i també a la tarda, l’Escola d’Adults d’Olot acollirà una ponència sobre programació Android Bàsica i avançada, Impressió 3D i les possibilitat del sector dels drones aplicades a usos civils.

La Volcànica.cat també inclou una LAN party, un punt de trobada físic per tal que les persones que juguen per internet i que potser només es coneixen virtualment puguin trobar-se presencialment i intercanviar coneixement, experiències i bones estones de lleure. Des de la primera edició l’any 2006, la Volcànica ha volgut combinar aquesta part més lúdica (amb competicions a jocs com el League of Legends o el Minecraft, entre molts altres) amb una altra vessant més formativa, portant xerrades i tallers sobre temes relacionats amb la tecnologia a càrrec d’experts i comunitats d’usuaris d’arreu de Catalunya. En aquests moments, 110 persones ja s’han inscrit a la LAN party de la Volcànica.cat. Des d’aquest divendres a la tarda i fins diumenge, els participants podran intercanviar experiències i jugar al recinte firal d’Olot.