Taula_Jove18 joves de diferents municipis de la comarca han participat de la segona trobada de la Taula Comarcal programada per aquest curs 2014-15. La reunió, que va tenir lloc el passat divendres 6 de març a l’Espai Jove Ideal d’Olot, va consistir en la participació dels joves en diferents dinàmiques de grup al voltat de dues temàtiques: aprendre a gestionar les seves emocions i resolució de conflictes i problemes. La psicòloga Marina Marull va ser l’encarregada de conduir la sessió, organitzada per la Xarxa Comarcal de Joventut de la Garrotxa.

La propera reunió de la Taula Jove Comarcal tindrà lloc el proper 17 d’abril i se centrarà en fer forta l’autoestima i establir relacions positives, temàtiques que els mateixos joves van escollir a la primera reunió que es va celebrar el passat mes de febrer. Des de l’organització es va considerar oportú oferir als joves la possibilitat de triar el contingut de la Taula Comarcal amb la voluntat que poguessin treballar les competències i habilitats personTaula_Jove2als per tal que, més enllà de traslladar aquests continguts als joves dels seus municipis, els siguin útils en el seu dia dia.

L’actual Taula Jove Comarcal – que es convoca tres vegades l’any- està formada per 2 o 3 joves de cada municipi de la Garrotxa que disposa de tècnic de joventut. Les edats dels participants són d’entre 16 a 25 anys que actuen de portaveus del seu municipi, recollint qualsevol temàtica que es vulgui treballar a la taula i alhora fent-se ressò del que es decideixi o es tracti. La Taula va néixer amb l’objectiu de ser un espai de participació, d’intercanvi de propostes on els joves són els protagonistes en tot el procés de disseny, realització i avaluació de les accions comarcals dirigides al seu col•lectiu. La seva posada en marxa complementa el cercle, format fins al moment per la taula política i la tècnica.