SONY DSCProp de 200 voluntaris participaran del Gran Recapte d’Aliments, que organitza el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa amb la Fundació Banc dels Aliments, Càritas Garrotxa, Creu Roja i que compta amb la col•laboració de tots els Ajuntaments i diferents entitats de la Garrotxa. La jornada central tindrà lloc el proper dissabte 30 de novembre a Olot i comptarà amb la participació de 15 establiments on es recolliran aliments i productes bàsics per a les persones que es troben en situació de precarietat econòmica i social. Bolquers i alimentació per a nadons, detergents, conserves i productes d’higiene personal són les prioritats principals del Gran Recapte, que l’any passat va recollir 32.638 quilos. El regidor de Benestar Social i Oportunitats d’Olot, Josep Berga, ha subratllat “la gran implicació de la ciutadania en un tema que preocupa tothom, com és garantir l’alimentació de les persones que ho necessiten i que permet que cada any la Garrotxa augmenti els aliments recollits en una línia ascendent que es va iniciar l’any 2010 amb 11.000 quilos recollits, al 2011 ja va arribar als 23.000 i l’any passat es van superar els 32.000 quilos”.

cartell general campanya 2013Amb cada edició, el Gran Recapte suma noves activitats que ajuden a augmentar els suports rebuts durant l’anterior convocatòria. Aquest any, 5 centres educatius tenen previst organitzar diferents actes per recollir aliments i productes bàsics i des d’aquest divendres 1 de Novembre ja està en marxa “Llibres que alimenten”, que consisteix en portar aliments i productes bàsics a Can Trincheria i, a canvi, emportar-se a casa un llibre gràcies a la iniciativa d’Impremta Aubert, Càritas Garrotxa i l’Institut de Cultura de la Ciutat d’Olot.

Un any més, també participen activament del Gran Recapte, els centres de culte del Grup de Diàleg Intereligiós, l’EspaiSocial Olot – Ideal per a joves i tots els Ajuntaments de la comarca. En total, el Gran Recapte de la Garrotxa comptarà amb una 60ena de punts de recollida distribuïts entre tots els municipis de la comarca i que s’habiliten, a partir del proper 25 de novembre, a Ajuntaments, centres cívics i dispensaris, entre altres equipaments municipals. “Vull agrair als ajuntaments de la comarca la seva implicació en el Recapte i als voluntaris que, any rere any, s’involucren en aquest treball tan necessari que desitjo que ens ajudi a igualar o fins i tot superar les dades de l’any passat” ha afirmat el conseller de Benestar Social del Consell, Joan Casas.

 El Gran Recapte d’Aliments mobilitza cada any unes 200 persones a la Garrotxa. Tot i que en aquests moments ja hi ha molts voluntaris apuntats (sobretot procedents d’entitats que participen activament d’aquesta campanya o bé perquè ja van prendre-hi part en alguna anterior edició), des del Consorci d’Acció Social es vol fer una crida a la participació. No només per la jornada central del dia 30 de novembre sinó per ajudar al trasllat i la col•locació del material recollit els dies posteriors al Gran Recapte. Per apuntar-s’hi, només cal telefonar al Consorci d’Acció Social de la Garrotxa al 972 266644 o bé enviar un correu electrònic amb les dades personals a [email protected] El proper divendres 15 de novembre a les 7 del vespre a l’escola Cor de Maria d’Olot hi haurà la sessió informativa dirigida als voluntaris del Gran Recapte.

NOU LOCAL PER AL CENTRE DE DISTRIBUCIÓ D’ALIMENTS

Tot el material que reculli el Gran Recapte d’Aliments es destinarà al Centre de Distribució d’Aliments, que coincidint amb el Recapte, estrena instal•lacions. Per poder disposar d’un espai més ampli, el Centre de Distribució d’Aliments es trasllada al número 31 de l’Avinguda Girona d’Olot. “És un local amb molta més capacitat -ja que l’actual se’ns havia quedat petit- i que ens permetrà incorpora producte fresc i fer un salt qualitatiu molt important per garantir una millor distribució dels aliments que posem a la cistella de les famílies que ho necessiten” ha assegurat el regidor d’Olot, Josep Berga.

A principis del proper mes de desembre, el Centre de Distribució d’Aliments de la Garrotxa complirà tres anys en funcionament. Un acord entre el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa i Càritas va permetre la creació d’aquest centre, que fins al moment s’ha ubicat al carrer Doctor Masmitjà cantonada amb el carrer Estires d’Olot. Des del mes de gener fins al setembre d’aquest any, s’han atès un total de 597 famílies de la Garrotxa (1.896 persones), suposant un total de 2.467 ajudes d’aliments, butà, bolquers i/o llet infantil. El president de Càritas Garrotxa, Carles Ollé, ha explicat que “amb aquestes dades i en relació al 2012, hem atès 129 nuclis familiars més i s’han repartit 550 ajuts més que l’any passat, fet que confirma la necessitat del servei que s’està donant”. En aquest mateix període, s’han realitzat 9 cursos de formació adreçats als usuaris del centre, en els quals han participat unes 140 persones.

Des de la Fundació Banc dels Aliments, la seva coordinadora a Girona Àngela Donoso, ha demanat “la col•laboració de tota la ciutadania en aquesta campanya que l’any passat va permetre recollir 300.000 quilos d’aliments a les comarques gironines”.