Després de la presentació oficial a Ripoll a finals de març, la capital de la Garrotxa és la primera ciutat catalana que acollirà del 17 al 28 d’abril ‘Un viatge al cor dels Pirineus’, una mostra a bord d’un semirremolc accessible, organitzada en el marc del projecte europeu ADN Pirineus

Aquesta exposició, organitzada per apropar el patrimoni natural i cultural dels Pirineus a 32 indrets de Catalunya, Andorra, Aragó, Navarra i França,  viatjarà el maig a Figueres, on es podrà visitar de l’1 al 12

Olot és la primera parada a Catalunya del PIRIBUS, una exposició itinerant organitzada en el marc del projecte europeu ADN Pirineus per apropar la història, i la singularitat paisatgística, cultural i natural dels Pirineus a tota la serralada passant per Catalunya, Andorra, Aragó, Navarra i França, recorrent en total més de 6.000 km.
La mostra, que es podrà visitar a la capital de la Garrotxa del 17 al 28 d’abril, convida les persones a un “Viatge al cor dels Pirineus”, per endinsar-se en el paisatge, la geologia, la biodiversitat i la història humana d’aquesta serralada. L’exposició interactiva que recorre les diverses regions pirinenques va iniciar el seu periple a Tudela l’1 d’abril, després de la presentació oficial a Ripoll el 29 de març. Centenars de persones ja han visitat aquesta exposició itinerant en les primeres destinacions on ha fet parada, amb bona acollida. Després d’Olot, la mostra arribarà a Figueres, on es podrà visitar de l’1 al 12 de maig, per marxar després cap a al Rosselló, a la Catalunya Nord. Serà a l’estiu quan tornarà a Catalunya, per recórrer diverses localitzacions fins al desembre.
Imatge
Una explosió per als sentits
La mostra s’ha dissenyat amb la voluntat que les persones visitants gaudeixin d’una experiència sensorial única, a partir d’objectes i dispositius que permetran descobertes visuals en 360º, pantalles tàctils i sonores, així com la manipulació d’objectes i mostres. Serà a bord d’un semiremolc desplegable de 72 m2 interiors, on es podran descobrir curiositats de la història dels Pirineus, i sentir els elements de la natura en primera persona, entre altres.
ADN Pirineus és un projecte POCTEFA finançat per la Unió Europea en un 65%, mitjançant fons FEDER  liderat per l’associació francesa de protecció de la natura LPO France, i compta amb la participació, a més de la Generalitat, de la Societat Pública  GAN-NIK Gestión Ambiental de Navarra, IEA – CENMA Institut d’Estudis Andorrans,  la Fundació Catalunya La Pedrera, i l’ONG SEO/BirdLife a Aragó.