Maià de Montcal i Mieres disposen de nou material promocional per donar a conèixer els seus respectius municipis i, per extensió, tota la comarca. Els dos Ajuntaments han editat tríptics informatius on recullen el patrimoni natural i cultural dels seus termes municipals, a més de l’agenda d’activitats i una àmplia guia de serveis amb l’oferta de restauració i allotjaments de cada població.

Maià de Montcal i Mieres han estat els primers municipis de la comarca que han editat aquest material turístic a partir del disseny que ha ofert Turisme Garrotxa a tots els Ajuntaments de la comarca. Aquesta acció forma part del programa d’actuacions impulsades pels dos municipis que han fet del turisme una de les seves prioritats d’actuació.

Amb un important llegat romànic i amb la possibilitat de fer-hi nombroses activitats senderistes i amb BTT, Maià de Montcal ha fet una aposta decidida per portar turistes al municipi. Aquest proper diumenge 7 d’abril tindrà lloc la segona edició de la Fira del vi i el formatge, una de les activitats que juntament amb les festivitats del poble, la programació de música estable ADACROF del centre cultural i la música en viu a l’estiu han convertit Maià en un lloc privilegiat per gaudir de la natura, el patrimoni i les activitats per fer a l’aire lliure.

Per primera vegada, aquest 2013 Mieres ha creat una partida pressupostària dedicada exclusivament al turisme. Respon a l’aposta turística que realitza l’Ajuntament que, a més de les tradicionals celebracions del municipi (festivitats i la popular fira de l’intercanvi) també ha impulsat altres actuacions per atraure un turisme, sobretot familiar, que busca un poble amb encant i amb tranquil·litat situat a la Garrotxa i amb una bona comunicació amb el Pla de l’Estany.

Amb aquests nous tríptics de la Garrotxa, que l’Ajuntament d’Olot també acaba d’editar, es pretén que tots els municipis de la comarca comparteixin la mateixa imatge promocional amb l’objectiu de sumar esforços i treballar de forma conjunta en el model turístic garrotxí. Turisme Garrotxa aposta, des de fa 16 anys, pel desenvolupament d’un model de turisme sostenible amb col·laboració de tots els agents públics i privats del sector turístic, promovent la qualitat, donant valor al paisatge i la cultura, fusiona amb aquesta nova imatge els valors, que vol transmetre als visitants, i que la fan diferent d’altres destinacions. Aquests tríptics ja formaran part de la informació que Turisme Garrotxa facilitarà als visitants del Saló Internacional de Turisme de Catalunya, del SITC, que tindrà lloc del 19 al 21 d’abril a Barcelona. La Garrotxa hi serà present amb informació turística i, al mateix temps, oferint tastets a càrrec de l’Associació d’Hostalatge.

SONY DSC