Els alcaldes de la Garrotxa assistents a la sessió ordinària del Consell d’Alcaldes de data 21 de setembre de 2017, manifestem:
– El nostre enèrgic rebuig a les actuacions policials i judicials ordenades pel govern de l’estat espanyol contra funcionaris públics, alts càrrecs, ciutadans i institucions del nostre país realitzades al llarg dels darrers dies.
El Govern legítim de Catalunya va sorgir després de la celebració de les eleccions del passat 27 de setembre de 2015. Uns comicis que van registrar la major participació de la història, amb més del 70% de votants i que van donar una majoria parlamentària independentista compromesa i amb el mandat expressat pels seus votants, de culminar democràticament el procés sobiranista.
– Volem recordar que els representants municipals som un dels objectius de la Fiscalia, que ha cridat a declarar a més de 700 alcaldes i alcaldesses de Catalunya, amb l’única finalitat de generar un estat de por i setge a Catalunya, suspenent, de facto i sense cap empara legal, l’autonomia del nostre país. Aquestes actuacions violen els drets dels catalans i catalanes i ens situen en èpoques pretèrites i grises a les que, de cap manera, permetrem que es retrocedeixi. Són mesures repressives per intentar aturar el referèndum convocat per la Generalitat de Catalunya el proper 1 d’octubre.
– Davant d’aquesta situació excepcional, els alcaldes de la Garrotxa sota signants afirmem de forma conjunta que el referèndum convocat pel govern de la Generalitat de Catalunya no s’aturarà. En democràcia, la sobirania és dels ciutadans i ciutadanes, i ara, més que mai, cal defensar la democràcia de forma pacífica i tranquil·la, però valenta i ferma. No deixarem de reivindicar les urnes i el dret a decidir lliurement el nostre futur com a país.
– Els alcaldes hem fet un pas endavant i, davant les amenaces i els atacs, no tenim por. El nostre compromís amb la defensa de la democràcia continuarà inviolable i aliè a la pressió. Hem arribat fins aquí per votar, i votarem. L’1 d’octubre els catalans decidirem el nostre futur.
Per la democràcia i per la defensa dels drets individuals i col·lectius, VOTAREM.

Alcaldes/esses signants:
Ajuntament d’Argelaguer; Ajuntament de Besalú; Ajuntament de Beuda; Ajuntament de Castellfollit de la Roca; Ajuntament de Les Planes d’Hostoles; Ajuntament de Les Preses; Ajuntament de Maià de Montcal; Ajuntament de Mieres; Ajuntament de Montagut i Oix; Ajuntament d’Olot; Ajuntament de Riudaura; Ajuntament de Sant Ferriol; Ajuntament de Sant Feliu de Pallerols; Ajuntament de Sant Jaume de Llierca; Ajuntament de Sant Joan les Fonts; Ajuntament de Santa Pau; Ajuntament de Tortellà; Ajuntament de la Vall d’en Bas i Ajuntament de la Vall de Bianya.