Aquest dissabte, 4 de juny, tindrà lloc una nova edició del cicle Itineraris personals, organitzat per l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa i l’Institut de Cultura de la Ciutat d’Olot. En aquesta ocasió, l’arquitecte Xevi Bayona (Olot, 1982), prenent com a punt de partida el llibre Les ciutats invisibles, d’Italo Calvino, proposa una petita exposició itinerant, una visita il·lustrada a la ciutat, amb el títol Pretèrits que Olot conté.

Tot i que la ciutat directament no ens explica el seu passat, aquest itinerari vol llegir les línies pretèrites, les relacions entre les mesures de l’espai urbà i els esdeveniments que hi han tingut lloc. Bayona posarà l’èmfasi en els elements que ja no hi són, i ens els tornarà a mostrar a través de fotografies antigues i dels records dels mateixos assistents. L’itinerari s’iniciarà a les 11 del matí a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa i es perdrà pel centre, teixint els diferents punts de vista escollits de la ciutat.

L’activitat forma part de la programació conjunta dels arxius catalans per celebrar el Dia Internacional dels Arxius, que s’escau el 9 de juny.

Foto_itinerarispersonals_juny2016