Amb motiu del cinquantanari de la inauguració de l’Institut Montsacopa d’Olot, l’any 1969, l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa dedica la Vitrina del Trimestre a les publicacions periòdiques editades en aquest centre. Es podrà veure del 7 d’octubre al 30 de desembre.

Durant el tercer any de vida de l’Institut Montsacopa d’Olot, el curs 1971-1972, va aparèixer Inem Life, la primera revista editada en aquest centre. Es recuperava, així, una iniciativa que ja havien tingut l’any 1934, en plena Segona República, els estudiants de l’Institut Elemental d’Olot quan van publicar tres números de la revista Esforç, autotitulada “portaveu del Casal de l’Estudiant”.

Des del 1971 fins a l’actualitat, a l’Institut Montsacopa s’han editat una quinzena de publicacions periòdiques. Les dels primers anys eren confeccionades majoritàriament per alumnes. L’any 1991, però, pels volts de Sant Jordi, va aparèixer una revista de quaranta pàgines, estampada a la premsa i amb anuncis. Aquesta publicació anual, sense nom, que a partir de l’any 2001 es va convertir en la revista Greda, estava coordinada per professors i reflectia els pas de les revistes impulsades per alumnes (que pràcticament ja no van tornar a existir) a la revista institucional promoguda per l’equip directiu de l’escola. Un fenomen que es va donar també a la resta de centres d’ensenyament secundari de la ciutat.

Entre les publicacions que es poden veure a la vitrina, cal destacar Xivarri, redactada per alumnes de 3r de BUP i COU dels cursos 1980-81 i 1981-82, que es va convertir en tot un emblema generacional. I també els tres números monogràfics de la revista Gra de Fajol dedicats a Miquel Martí Pol (1983), Pere Calders (1984) i la cultura popular (1985) publicats amb motiu de les setmanes culturals que organitzava el centre.

Totes les revistes que es poden veure a la mostra formen part de l’hemeroteca local de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa.