Amb motiu del Dia Internacional dels Arxius, que se celebra aquest dissabte, 9 de juny, l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa ha organitzat dues activitats.

Al matí, dins el cicle Itineraris Personals, Emili Bassols (Olot, 1965), biòleg del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, ens proposa un passeig conjunt vora el riu Fluvià per recordar vivències personals i col·lectives, descobrir els principals elements naturals de l’entorn, debatre sobre com hauríem de mantenir i gestionar l’espai fluvial i, fins i tot, elucubrar entorn de les possibilitats que ens ofereix el riu. La proposta començarà a les 11 del matí, al pont de Colom, i, resseguint el marge esquerre del riu, amb parades als prats de la Mandra, el pont de les Móres, l’escola Malagrida i el pont de cal Russet, finalitzarà a la resclosa de la Providència pels volts de la 1 del migdia.

I a les 7 de la tarda, a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa, l’historiador Xavier Solà (Sant Feliu de Pallerols, 1972) presentarà el resultat de la Beca Ernest Lluch de Ciències Socials i Humanes que va obtenir exaequo l’any 2015. L’estudi, a partir d’un exhaustiu buidatge de la documentació notarial i eclesiàstica i del treball de camp, se centra en l’arquitectura, l’urbanisme i els oficis de la construcció a la Garrotxa i a la Selva entre els anys 1570 i 1660, una etapa de gran creixement econòmic.