Aquesta setmana s’ha presentat a Olot el projecte Empreses lingüísticament responsables. Can Monsà ha estat l’espai on els responsables del Consorci per a la Normalització Lingüística, l’Ajuntament d’Olot, el Comarcal de la Garrotxa i Turisme Garrotxa han explicat als mitjans de comunicació en què consisteix aquesta acció, encaminada a incorporar conscientment la llengua en la gestió empresarial com un valor més, tant d’impacte en els mercats com de connexió amb el territori.

Es tracta d’un projecte innovador a Catalunya que va néixer de la proposta que el Servei de Català d’Olot-la Garrotxa va fer a Turisme Garrotxa i a la Fundació Garrotxa Líder perquè les empreses amb les que col·laboren incorporessin a les seves memòries de gestió sostenible compromisos relacionats amb la llengua. Aquesta proposta es va materialitzar finalment en un conveni de col·laboració amb quatre organisme signants: l’Institut Municipal de Promoció d’Olot, el Consell Comarcal de la Garrotxa, Turisme Garrotxa i el Consorci per a la Normalització Lingüística.

L’objectiu és que les empreses adquireixin compromisos relacionats amb el català i que incloguin la llengua dins la gestió empresarial com un element que els aporta valor i les distingeix. Amb l’acompanyament i l’assessorament del Servei de Català d’Olot- la Garrotxa, les empreses adherides al projecte poden validar el seu compromís lingüístic i afegir, dins la seva responsabilitat social empresarial, aquest valor d’empresa lingüísticament responsable.

En aquests moments hi ha 12 empreses adherides al projecte i la previsió de les entitats signants és ampliar la participació i estendre aquest model a altres parts del territori.