Jornada formació EurodeskEl passat mes de setembre, el Servei de Joventut del Consell Comarcal va rebre l’autorització per convertir-se en punt multiplicador qualificat de la xarxa Eurodesk, un servei d’informació sobre programes i iniciatives europees dirigit no només als joves de la comarca sinó adreçat a qualsevol persona que treballa o té interès en l’àmbit de la joventut. Per tant, des d’aquest moment, el Servei de Joventut ofereix de forma presencial des de les oficines del Consell Comarcal i a través de la pàgina web www.garrotxajove.cat, informació sobre oportunitats de treball, educació i formació als diferents països de la Unió Europea, assessorament per a possibles intercanvis de joves, cerca de contactes o possibles socis per a projectes europeus i recomanacions pràctiques per a viatjar als diferents països que integren la xarxa, entre moltes altres qüestions.

La xarxa Eurodesk centra la seva atenció a les àrees d’educació, formació i joventut amb l’objectiu d’aconseguir la implicació de la societat en les diferents activitats europees. Una manera d’accedir de primera mà a aquesta informació que fomenta el sentiment d’identitat europeu i obre un ventall d’oportunitats als joves és que aquests tinguin accés a tota la documentació a través dels anomenats punts Eurodesk, les oficines locals repartides per pobles i ciutats de tot Europa que donen a conèixer als joves, tant presencialment com a través de les eines informàtiques, tota la informació que els pot oferir aquesta xarxa d’iniciatives i oportunitats d’Europa. A través d’Eurodesk, es pot gaudir d’informació obtinguda directament de la Comissió Europea i altres agències i organismes europeus. A més, també s’ofereix informació nacional recollida de diverses fonts pels socis dels països participants.

Eurodesk és una xarxa d’informació europea formada per 47 punts a l’Estat Espanyol i 1.800 oficines d’informació juvenil de 35 països europeus. Catalunya disposa de 4 punts en funcionament, un dels quals és el Servei de Joventut del Consell Comarcal de la Garrotxa. El fet que, durant anys, el Consell hagi estat entitat d’enviament del Servei de Voluntariat Europeu i que s’estigui treballant en altres projectes europeus d’interès per als joves, ha convertit la Garrotxa en la primera comarca gironina que ofereix aquest servei.

Per a més informació:eurodesk_transparente

Servei de Joventut del Consell Comarcal de la Garrotxa.

Av. Onze de setembre, 22. Olot 972 27 52 42

www.garrotxajove.cat[email protected]