Gran Recapte voluntarisSONY DSCTot i que la pluja ha posat a prova la solidaritat dels garrotxins, la jornada central del Gran Recapte ha tornat a ser un nou èxit. Només aquest dissabte 29 de novembre, s’han recollit 31.006 quilos d’aliments i productes bàsics, 4.806 quilos més que durant la jornada central del 2013 i molt a prop dels 39.085 quilos amb els que es va tancar tot el Gran Recapte de 2013. Amb aquestes dades, el 5è Gran Recapte -que organitza el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa amb la Fundació Banc dels Aliments, Càritas Garrotxa, Creu Roja i que compta amb la col·laboració de tots els Ajuntaments i diferents entitats de la comarca- continua superant, un any més, els resultats obtinguts des de la seva primera edició a la comarca l’any 2010.

El Gran Recapte ha tornat a superar les xifres de participació dels últims anys. La jornada central d’aquest dissabte ha recollit 31.000 quilos d’aliments i productes bàsics, en una diada marcada per la mobilització dels garrotxins i per la pluja.

El primer rècord del Gran Recapte el van batre els mateixos voluntaris. Un total de 280 persones -20 més que l’any passat quan s’hi havia sumat 100 voluntaris més que al 2012- han participat de la jornada central d’aquest dissabte a Olot. Des de les 10 del matí i durant onze hores ininterrompudes, els col·laboradors no han deixat d’informar els clients dels 16 supermercats d’Olot del perquè de la campanya i dels aliments i productes bàsics necessaris per a les famílies que es troben en situació de precarietat econòmica i social. Segons han explicat els mateixos voluntaris, la majoria de les persones ja estaven assabentats de la campanya i hi ha participat activament (en alguns casos fins i tot han aportat carros de compra complerts). Personal de la Creu Roja i aquest any, com a novetat, també particulars i empreses de transport han estat els encarregats de traslladar tot el material al Centre de Distribució d’Aliments, situat a l’Avinguda Girona.

SONY DSCEl regidor de Benestar Social d’Olot i vicepresident del Consell Comarcal de la Garrotxa, Josep Berga, ha agraït “l’extraordinària resposta que els ciutadans de la comarca han donat, un any més al Gran Recapte”. Segons Berga, “a més de la gran quantitat d’aliments que tenim la sort de recollir, detectem que els veïns ja coneixen perfectament la mecànica del Gran Recapte i que ajuda a les famílies de la comarca que ho estan passat malament”. De la seva banda, el president de Càritas Garrotxa, Carles Oller, ha remarcat que ”ens emociona veure la resposta que obtenim pel Gran Recapte. Però també volem fer una crida perquè com que alguns dels productes recollits tenen una durada breu, les donacions puguin repetir-se al llarg de l’any”. Per fer-ho possible, només cal dirigir-se al Centre de Distribució d’Aliments en horari de les 9 del matí a les 2 del migdia.

Una vegada finalitzada la jornada central del Gran Recapte que s’ha concentrat a Olot, la campanya de recollida d’aliments i productes bàsics continua a la resta de municipis de la comarca. En total s’han habilitat 64 punts de recollida a les diferents poblacions de la Garrotxa on es poden continuar fent aportacions fins al pròxim 5 de gener. El material recollit es farà arribar aquestes properes setmanes al Centre de Distribució d’Aliments, on ja han començat a arribar les donacions de les escoles, entitats i associacions que, coincidint amb aquestes dates, organitzen activitats que recullen donatius o bé productes amb aquesta finalitat.