Patricia Gabancho autora de "Les dones de 1714"
Patricia Gabancho autora de “Les dones de 1714”

 

La conferència del proper dimecres 10 de setembre obrirà els actes de commemoració de la Diada Nacional de Catalunya a la Garrotxa que, per quart any consecutiu, organitzen conjuntament el Consell Comarcal i Òmnium Garrotxa. La periodista i escriptora Patrícia Gabancho serà l’encarregada de pronunciar la xerrada, que començarà a 2/4 de 7 de la tarda a la Sala El Torín d’Olot. L’autora, entre altres, de “El preu de ser catalans”, “La néta d’Adam” (Premi Prudenci Bertrana 2012) i “Les dones de 1714“ oferirà la conferència “1714-2014: per què som els mateixos”.

cartell_7a_marxa
7a Marxa de Torxes al volcà Montsacopa

Els actes de la Diada a la Garrotxa continuaran amb la ja tradicional Marxa de Torxes. Òmnium Garrotxa convoca totes les persones que hi vulguin participar el proper 10 de setembre a les 9 del vespre a la Plaça Major d’Olot per iniciar la pujada fins al Volcà Montsacopa, on s’han programat diferents activitats. Segons ha explicat des d’Òmnium Garrotxa, “volem que, un any més, sigui un acte molt familiar amb participants de totes les edats” a una marxa que després de sortir de la Plaça Major d’Olot transcorrerà el carrer Major, el Passeig d’en Blay i el Puig del Roser per arribar fins al Volcà Montsacopa. Conjuntament amb l’ANC Garrotxa, es formarà una V gegant al cràter del volcà, que anirà seguida de les actuacions dels grups Odea i Defunky’s i la posterior Baixada de Torxes.

L’únic acte que es manté al dia 11 és la hissada de senyeres que cada municipi de la Garrotxa portarà a terme a l’espai i a l’hora que ha considerat convenient. A www.garrotxa.cat/diada-garrotxa/ podeu consultar els actes organitzats pels ajuntaments en motiu de la Diada. Des de fa 4 anys i d’acord amb la iniciativa engegada amb Òmnium, el Consell Comarcal de la Garrotxa obsequia tots els municipis de la comarca amb una senyera. Aquest any, els alcaldes i alcaldesses de la comarca recolliran la senyera durant la conferència institucional del dia 10 perquè la puguin hissar l’endemà al matí al seu municipi i des d’aquest moment onegi els 365 dies de l’any. El president del Consell Comarcal, Joan Espona, ha agraït “la gran tasca d’Òmnium en fer possible la commemoració així com la implicació de tots els municipis de la comarca”.SONY DSCSONY DSC