L’Arxiu Comarcal de la Garrotxa acollirà l’exposició La casa noucentista: arquitectura unifamiliar a Catalunya (1913-1932) des del proper 15 d’octubre fins el 22 de novembre, organitzada i produïda per la Fundació Rafael Masó, amb la col·laboració de la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya. La inauguració, que s’ha posposat amb motiu de la sentència del Tribunal Suprem, es farà el proper dimecres, 23 d’octubre, a les 19h a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa. Tot i així, l’exposició es podrà visitar des del dimarts 15 d’octubre.

L’exposició presenta una selecció d’una desena de cases per mostrar fins a quin punt el substrat polític i cultural que va donar forma al moviment noucentista també va crear una determinada arquitectura i decoració d’interiors domèstics al servei de la nova burgesia catalana. Durant les dues dècades de l’apogeu del Noucentisme, l’arquitectura de cases unifamiliars també va ser una manifestació de l’impuls de modernització que propugnava aquest ideari, per tal d’acostar Catalunya a les tendències de renovació arquitectònica que s’estaven produint arreu d’Europa.

Entre els edificis representats figuren la Casa Masramon, d’Olot, de l’arquitecte Rafael Masó, i la Vil·la Antònia, de Sitges, de l’arquitecte olotí Josep Danés, els plànols de la qual es conserven a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa.

En el decurs de la inauguració, Jordi Falgàs, director de la Fundació Rafael Masó, pronunciarà una conferència sobre la temàtica de l’exposició.