Aquest matí, el geòleg Llorenç Planagumà ha explicat, a la Sala d’actes de l’Hospital d’Olot, quin és el risc real que existeix al nostre territori en relació a possibles moviments sísmics o erupcions volcàniques, arran de l’actualitat que ens arriba de l’illa de La Palma, i seguint l’estela de les jornades que sobre vulcanisme es van celebrar fa tan sols unes setmanes a Olot. Tot i que el risc volcànic a la zona de la Garrotxa és molt baix, l’expert en vulcanisme ha insistit als assistents en la importància de conèixer com actuar davant d’un possible risc i, especialment, valorar quins són els punts més vulnerables d’un territori per poder reaccionar amb anticipació en cas de sisme o erupció. Planagumà ha apostat per seguir investigant i estudiant les característiques del nostre territori per elaborar patrons d’activitat que permetin detectar possibles variacions en l’activitat de la Terra. Amb exemples d’altres territoris, l’expert ha il·lustrat una sessió a la que han assistit membres del Cos de Bombers de tota la demarcació de Girona, Mossos d’Esquadra i Agents Rurals de la Garrotxa, membres de les diferents ADF de la Garrotxa, membres del SEM, Policia Local d’Olot, professionals de l’Hospital d’Olot, tècnics de Protecció Civil i del Consorci de Medi Ambient i Salut Pública, entre altres.

Aquesta sessió ha estat impulsada pel Cos de Bombers d’Olot i el Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa, amb el suport del Grup tècnic de coordinació d’emergències de la Garrotxa, del que també forma part el Consell Comarcal.

Adjuntem algunes imatges de la sessió, que ha obert el president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Santi Reixach, i ha tancat la regidora de Seguretat de l’Ajuntament d’Olot, Mariona Camps.