Des del passat més d’octubre, Creu Roja Garrotxa amb la col·laboració del Consell Comarcal, a través del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa i dels ajuntaments de la comarca, inicia el Projecte de Mentoria Digital als municipis de la Garrotxa. La iniciativa pretén oferir un espai de resposta a tots aquells dubtes i situacions que es generen arran de la digitalització del nostre dia a dia. Viure en un món cada vegada més virtual genera a moltes persones l’anomenada ‘bretxa digital’. Una situació que s’ha vist agreujada per la pandèmia i en la què Creu Roja fa temps que treballa per revertir-la, ja sigui oferint tallers o mentories individuals.

Un dels grups poblacionals que pateixen més la ‘bretxa digital’ són les persones grans. Per aquest motiu el Consell Comarcal, a través del Consultiu de la Gent Gran de la Garrotxa i juntament amb Creu Roja han iniciat les sessions pràctiques de digitalització als municipis, on es resoldran als assistents tots els dubtes digitals i es proposaran nous aprenentatges.

Es treballarà el whatsapp; correu electrònic; ús de l’aplicatiu del banc; com donar-se d’alta de La Meva Salut; aplicacions per millorar la memòria o el control del benestar; etc. Els tallers, gratuïts i amb una durada d’unes dues hores, es realitzen en grups reduïts i s’adapten al perfil i necessitats dels assistents, per tant, es tracta de tallers molt dinàmics i adaptats a cada nivell de coneixement.

Són voluntaris de Creu Roja Garrotxa els que realitzen aquestes formacions que es realitzaran a la quasi totalitat dels municipis de la Garrotxa. Els assistents poden portar els seus smartphones o tauletes tàctils i, si no en disposen, Creu Roja els hi facilita. Les persones interessades es fer els tallers es poden apuntar trucant al seu ajuntament o al centre cívic del seu municipi.