SONY DSCEl Servei de Joventut del Consell Comarcal gestiona, per tercer any consecutiu, els casals d’estiu de diferents municipis de la comarca. 4 Ajuntaments (Castellfollit de la Roca, Sant Feliu de Pallerols, Sant Jaume de Llierca i Santa Pau) han optat perquè el Consell es faci càrrec, un any més, de la gestió dels casals d’estiu.

El Consell Comarcal va posar en marxa l’estiu de 2012 el projecte de casals d’estiu mancomunats amb l’objectiu que els municipis poguessin optimitzar esforços i  recursos a més d’unificar els preus. També els permet centralitzar les inscripcions online (a través de la pàgina web garroxajove.cat) i disposar d’una difusió conjunta través de la Guia d’estiu “Activa l’estiu”. Un dels aspectes que més es té en compte és que cada casal mantingui les necessitats del municipi i les seves especificitats (és a dir, les activitats com la piscina, les acampades i les sortides considerades habituals,…) i que, en la mesura del possible, es puguin contractar monitors del mateix poble.

La novetat d’aquest any és la posada en marxa d’un blog per seguir l’activitat de cada casal. Així a casalsestiugarrotxa.wordpress.com i facilitant un codi d’accés, es pot consultar el dia a dia dels casals d’estiu de Castellfollit de la Roca, Sant Feliu de Pallerols, Sant Jaume de Llierca i Santa Pau, que aquest any tenen un centenar de participants.