El Consell Comarcal de la Garrotxa ha aprovat en el ple d’aquest dijous 15 d’octubre una moció conjunta presentada pels grups ERC-AM, CUP-PA, CDC i UDC en la que es manifesta el caràcter plebiscitari de les eleccions celebrades el passat 27 de setembre. Aquesta moció també reconeix que la victòria de les candidatures explícitament favorables a iniciar el procés d’independència legitima democràticament a continuar avançant en aquest objectiu. Per totes aquestes raons, el Consell Comarcal de la Garrotxa es posa al servei del Parlament de Catalunya i del Govern de la Generalitat per la construcció d’un nou Estat independent. En aquest sentit, el conseller Josep Berga ha defensat aquesta moció, recolzada per tots els grups excepte el PSC.

A més d’aquesta moció, a la sessió plenària d’ahir es va aprovar el conveni que estableix que el Consell Comarcal de la Garrotxa presti els serveis de secretaria-intervenció de l’Ajuntament de Riudaura. Aquest municipi s’afegeix als ajuntaments de Maià de Montcal, Sant Aniol de Finestres i Mieres que ja ho van sol·licitar el passat mes de maig.

En matèria d’Educació, s’ha aprovat per acord de tot els grups excepte la CUP, la modificació del contracte per la gestió del servei de menjador escolar als centres que gestiona el Consell Comarcal. Aquesta modificació implica un increment en el número de centres escolars gestionats directament per part del Consell. En concret, aquest curs escolar 2015 / 2016 els centres Castellroc i Escola Bressol Castellet, de Castellfollit de la Roca i el Centre Integra, d’Olot, s’uniran als onze centres de la comarca que ja es venen gestionant a través del Servei d’Educació del Consell.

A la sessió d’ahir també es van tractar, entre d’altres temes, el finançament del Punt d’Informació Juvenil (iPunt) de l’Oficina Jove d’Olot i la Garrotxa i les modificacions de diverses ordenances fiscals, com les relatives a les taxes dels serveis de cessió, recollida i custòdia dels animals domèstics, que s’adapten en la majoria de casos a actualitzacions normatives. A l’apartat de gestió econòmica també es va aprovar, amb l’abstenció dels grups PSC i CUP, l’estudi econòmic-financer del servei públic de recollida i tractament de residus sòlids urbans per l’any 2016. Aquest estudi estableix la necessitat d’incrementar la taxa de recollida i tractament degut, entre altres causes, a l’increment del cànon d’entrada a l’abocador establert per l’Agència de Residus de Catalunya. En aquest punt, el president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Joan Espona, va coincidir amb el portaveu del grup socialista, Josep Guix, en la necessitat de disposar, el més aviat possible, de la planta de triatge de la Garrotxa, per evitar increments de costos en els serveis de recollida i tractament de residus que repercuteixen en els ciutadans de la Garrotxa.

SONY DSC