SONY DSCL’església de Sant Esteve d’Olot tornarà a ser l’escenari del Concert de Nadal de la Garrotxa. Per tercer any consecutiu, l’Ajuntament d’Olot i el Consell Comarcal organitzen conjuntament aquest esdeveniment, que se celebrarà el dissabte 27 de desembre a partir de les 8 del vespre. L’Orquestra de Cambra Amics de la Unesco i la coral Polifònica de Puig-Reig, sota la direcció de Gonçal Comellas, interpretaran El Réquiem en re menor de W.A. Mozart en un concert que s’ha presentat aquest matí al Teatre Principal d’Olot.

El regidor de Cultura d’Olot, Josep Berga, ha destacat “l’excepcionalitat de l’església de Sant Esteve pel que fa a la capacitat i al muntatge escenogràfic d’aquest espai que l’any passat ja va acollir aquest concert”. I és que després de la bona acollida de l’any passat, el Concert de Nadal repetirà auditori i també intèrprets ja que aquest 2014, tornarà a anar a càrrec de l’Orquestra de Cambra Amics de la Unesco, acompanyada de la Coral Polifònica de Puig-Reig sota la direcció d’un dels músics catalans amb una trajectòria més rellevant: Gonçal Comellas. Mentre que l’any passat van interpretar El Messies de Händel en aquesta ocasió s’ha escollit el Réquiem de Mozart , una peça que, tot i no ser de temàtica nadalenca, és una de les més emblemàtiques de la història de la música i la seva temàtica religiosa la fa adequada per l’espai on tindrà lloc el concert. Segons ha explicat Gonçal Comellas, “el repertori es completarà amb la Simfonia de Júpiter, la darrera que va compondre Mozart, després de la qual va crear el Réquiem que no va poder acabar -va morir just quan estava a la meitat- però va donar les indicacions necessàries al seu alumne perquè ho fes”.

De la seva banda, el president del Consell Comarcal, Joan Espona, ha subratllat “els bons resultats que ens aporta la suma d’esforços entre l’Ajuntament i el Consell en l’organització del Concert de Nadal”. Espona, que ha convidat “a tots els garrotxins a gaudir d’una proposta  cultural de gran envergadura, de la qual en podrem gaudir a la nostra comarca”. Recordem que aquest concert es va interpretar fa pocs dies al Liceu de Barcelona amb un gran èxit.

Les entrades per al Concert de Nadal de la Garrotxa ja es poden comprar a olot.cultura.cat o de forma presencial al Teatre Principal d’Olot i a Can Trincheria.