Font del Conill_MOLIEl proper dissabte 28 de juny tindrà lloc la segona edició del cicle “Itineraris personals”, organitzat per l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa i l’Institut de Cultura de la Ciutat d’Olot. Cada trimestre, una persona coneguda fa una visita guiada per la ciutat i explica el seu Olot, amb un recorregut motivat per la seva afinitat professional o sentimental. En aquesta ocasió, l’itinerari anirà a càrrec de l’escriptor Domènec Moli (Figueres, 1933).

El recorregut, que Moli ha titulat “Sis places i un pròleg”, consistirà en un passeig per sis places del centre de la ciutat: la plaça del Carme, la plaça del Conill, la plaça dels Coloms, la plaça Mercat, la plaça de Francesc Vayreda i la plaça de Josep Clarà. Al llarg de l’itinerari, les explicacions del guia s’alternaran amb la lectura d’alguns fragments del seu llibre Olot íntim, publicat pel bibliòfil Miquel Plana l’any 1984, en què l’autor glossa alguns dels indrets per on transcorrerà la passejada.

Domènec Moli és periodista, escriptor i impressor. L’any 1958 es va traslladar a Olot, on va exercir com a redactor en cap del setmanari ¡Arriba España!. Des d’aleshores, la seva participació en la premsa local, com a impulsor de publicacions (Puigsacalm) o com a col·laborador, ha estat intensíssima. Professionalment, ha estat vinculat a la centenària impremta Aubert d’Olot, des d’on va impulsar l’edició de la Història d’Olot, de Joaquim Danés i Torras. És autor d’una trentena de monografies, dedicades sobretot a la divulgació artística i culinària. Ha estat membre fundador de la comissió dels Premis Ciutat d’Olot i president d’Òmnium Cultural de la Garrotxa. L’any 2010 va ser reconegut amb les Ales a la Cultura, distinció que atorga l’Institut de Cultura de la Ciutat d’Olot.

L’itinerari s’iniciarà a les 11 del matí a la plaça del Carme, i tindrà una durada aproximada de dues hores. L’acte és obert a tothom.