SONY DSC

El Consell Comarcal de la Garrotxa s’ha adherit a la Setmana de l’Energia que organitza l’Institut Català d’Energia. Sota el lema ‘Quan parlem d’estalviar energia i diners, tu tens l’última paraula’ i coincidint amb la Setmana de l’Energia Sostenible Europea fins a aquest divendres 28 de juny se celebren diferents actes, jornades i esdeveniments per difondre tant la necessitat d’aplicar mesures d’estalvi i eficiència energètica com els beneficis econòmics que se’n deriven. Aquesta celebració coincideix amb el desè aniversari de la instal·lació al Consell Comarcal d’un conjunt de plaques solars fotovoltaiques connectades a la xarxa. La instal·lació de 2,5 kW i que està formada per 18 plaques fotovoltaiques de 159Wp genera l’equivalent al gairebé 4% del consum anual de l’edifici del Consell. En els primers deu anys en funcionament, aquest sistema de plaques solars fotovoltaiques ha produït un total de 27.700 kWh, l’equivalent al consum anual de 9 habitatges i ha evitat l’emissió de 13,32 tones de C02 a l’atmosfera.DSCN8477

Altres actuacions que el Consell Comarcal ha portat a terme en matèria d’estalvi i eficiència energètica ha estat la reducció dels consums de fons, és a dir, la disminució del consum elèctric de l’edifici mentre les dependències estan tancades. En aquest sentit, durant l’any 2012 es van començar a aplicar accions de millora a la sala de servidors com, per exemple, aturades programades dels equips i la climatització de la sala on es troben aquest aparells que han permès reduir el consum de 2012 un 12,46% respecte a l’any anterior. També s’ha col·locat filtres solars al finestrals de la façana sud del Consell que han suposat menors necessitats de refrigeració a l’edifici.

Aquest mes també s’ha instal·lat un sistema de control horari de la climatització de les dependències del Consell. Mitjançant un sistema domòtic, cada zona disposa d’una climatització pròpia que s’activa en funció del seu horari específic, tenint en compte els dies festius i ajustant la seva posada en marxa a la temperatura exterior. La previsió és que aquest control més efectiu de la climatització del Consell representi un estalvi anual d’uns 9.610 kWh.

Finalment, s’està realitzant els treballs de certificació energètica de la seu del Consell Comarcal per tal de disposar de l’etiqueta energètica tal com és preceptiu pels equipaments públics de més de 500 m2.

 

Les 18 plaques fotovoltaiques es van instal•lar a l’edifici del Consell Comarcal l’any 2003 i han generat 27.700 kWh, l’equivalent al consum anual de 9 habitatges. Els deu anys de funcionament de la instal•lació coincideixen amb la Setmana de l’Energia, que se celebra fins aquest divendres a tot Catalunya i a la que s’ha adherit al Consell Comarcal de la Garrotxa