El passat divendres 11 de gener es va celebrar la primera Taula Jove Comarcal d’aquest 2019. L’Ideal, Oficina Jove de la Garrotxa, va tornar a ser l’espai triat per desenvolupar les diferents sessions formatives, coordinades pel Consell Comarcal de la Garrotxa i dinamitzades per l’Associació Ranura.

L’objectiu de la Taula Jove és crear un espai de participació on els i les joves de la comarca de tots aquells pobles que tenen tècnic compartit del Consell Comarcal de la Garrotxa tinguin l’opció de formar-se en termes de salut jove, debatre i decidir accions per millorar la salut comunitària i tractar temes per a potenciar l’autoconeixement i un major benestar personal.

A més, aquests joves seran els responsables de fer una petita acció per promoure la salut, triant cites i frases motivadores que s’editaran a l’agenda de secundària del curs vinent, amb la intenció d’engrescar els seus companys i companyes a dur un estil de vida més saludable, tant a nivell de salut física com emocional.

Els responsables de la Taula també aspiren a que els joves participants es converteixin en agents de salut jove, que puguin vetllar pels espais sans i saludables, formant-los perquè posteriorment tinguin capacitat d’informar als seus iguals. Així doncs, és un projecte que s’engloba en la metodologia “peers to peers”, és a dir, es pretén que els propis joves siguin promotors de salut entre els mateixos joves.

En aquesta primera sessió celebrada divendres, les tècniques formadores, Núria i Tània, van fer unes dinàmiques per tal que el grup de participants es pogués conèixer millor, van explicar com es desenvoluparan les següents sessions i, van dur a terme activitats d’autoconeixement, ja que la salut comença per un mateix i, sobretot, per l’acceptació personal. Els següents temes que es tractaran són:

– Relacions entre iguals, el proper dia 8 de febrer.
– Relacions intra-familiars, el dia 1 de març.
– Relacions afectives-sexuals, el dia 5 d’abril.

En totes les sessions es tractaran temes com l’autoestima, les habilitats socials, l’educació emocional o l’autoconeixement, temàtiques que són intrínseques per a potenciar una millor salut emocional personal.

Així doncs, en les següents formacions se seguirà aquesta tendència de treball “peers to peers” amb l’objectiu que les activitats realitzades es converteixin en un futur en accions i projectes nous per a la comarca.