La Garrotxa, a través d’ADRINOC, ha estat present aquest dissabte passat a la Fira Internacional de Turisme (FITUR) que es va celebrar a les instal·lacions de Fira de Madrid, del 22 al 26 de gener. Aquest esdeveniment és una de les principals cites mundials del sector i, com en edicions anteriors, la «Red Rural Nacional» -una plataforma per impulsar el desenvolupament rural- hi ha estat present a l’estand del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació.

Quinze iniciatives dels grups LEADER de tot Espanya han estat seleccionades per participar a la fira de turisme FITUR 2020. ADRINOC hi va participar dissabte 25 de gener, exposant tres iniciatives turístiques subvencionades amb els ajuts LEADER i un projecte de cooperació.

Les iniciatives empresarials que s’hi han presentat van ser:

– “El Bosc d’Alí Baba”. Un campament juvenil rural situat en plena natura basat en la sostenibilitat i el respecte per l’entorn. Situat en el nucli de població de Sant Tomàs de Fluvià amb menys de 50 habitants que pertany al municipi de Torroella de Fluvià (Girona).

– “Càmping Bassegoda”. El Bassegoda Park és un petit càmping situat a Albanyà (Girona), municipi amb menys de 150 habitants, que disposa d’un observatori astronòmic totalment automatitzat i compta amb un equip d’última generació, en el qual destaca el telescopi més gran de la província de Girona i amb el que realitza col·laboracions amb la NASA.

– “Cabanyes entre Valls”. Es tracta d’un càmping rural que ofereix allotjament en cabanes als arbres situades en una finca de 196ha amb unes vistes espectaculars sobre la vall, que combina els valors ecològics, la comoditat i el disseny per crear una aventura emocionant i memorable. Situat en el municipi de la Vall de Bianya (Girona).

El gerent d’ADRINOC, Jordi Terrades, va presentar el projecte de cooperació “COL·LABORAxPAISATGE, construccions de pedra seca”. Una iniciativa que pretén valoritzar el patrimoni paisatgístic de l’arquitectura tradicional de pedra seca com a element predominant i identitari d’una gran part dels paisatges rurals de Catalunya i d’altres àmbits pròxims a la Mediterrània.

Es tracta d’un projecte que pretén crear economia i desenvolupament rural a través dels resultats que es generin a partir de les eines desenvolupades utilitzades tant per la col·laboració ciutadana com per la pròpia administració, privats, sector turístic i propietaris de finques.