El conveni de col·laboració entre ADRINOC i BBVA té com objectiu facilitar l’accés al crèdit a empreses i persones emprenedores d’activitats no agràries que instal·lin els seus negocis en zones rurals. Aquest acord s’emmarca en la convocatòria anual d’ajuts LEADER, que tenen per objectiu final el foment de l’activitat i l’esperit empresarial així com l’incentivació de l’ocupació del territori. La signatura del conveni que s’ha dut a terme aquest migdia, ha anat a càrrec del president de l’Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la zona Nord-Oriental de Catalunya (ADRINOC), Joan Espona i Agustín i la directora comercial del centre de banca comercial de BBVA a Olot, Sílvia Verdaguer Nogué.

Del conveni s’extreu que s’oferiran diferents solucions financeres adequades a la naturalesa dels diferents negocis i projectes empresarials. En concret, les persones beneficiàries dels ajuts Leader gestionats des d’ADRINOC podran acollir-se a una oferta específica de BBVA, que en cas d’obtenir l’aprovació final, que els permetrà anticipar la subvenció assignada o finançar les inversions del projecte en diferents terminis fins a 10 anys, i si escau, podran obtenir els avals necessaris per fer ferma la concessió de l’ajut (cas quan la subvenció superi els 50.000€).

L’àmbit d’actuació dels ajuts i per tant, de les solucions que s’ofereixen als sol·licitants comprèn les comarques de la Garrotxa (tota la comarca), l’Alt Empordà (39 municipis), Osona (6 municipis), el Pla de l’Estany (1 municipi), la Selva (5 municipis) i el Gironès (3 municipis).

ADRINOC és una entitat sense ànim de lucre creada per gestionar l’aplicació de la metodologia LEADER en el seu àmbit territorial i que compta amb la representació dels principals agents públics i privats del territori. S’espera que en el tercer trimestre es publiqui la nova convocatòria d’ajuts. A dia d’avui, els tècnics d’ADRINOC ja reben emprenedors i empreses que planifiquen les seves inversions i que volen optar als ajuts LEADER. Per aquest motiu es recomana que en cas de dubte, qualsevol empresa o emprenedor s’informi a la seu d’ADRINOC o al web www.adrinoc.cat.

BBVA és una entitat molt dinàmica en l’àmbit agrari i rural oferint diferents serveis adaptats a les necessitats específiques de cada territori i cada col·lectiu d’acord amb la seva voluntat de proximitat. Tots aquests serveis prestats són realitzats per professionals especialitzats que realitzen una funció d’assessorament i acompanyament als clients.

20160803_113334_resized