Aquest cap de setmana ha tingut lloc l’acte de cloenda del Projecte Rossinyol, que posa en contacte joves universitaris de la comarca amb estudiants d’origen estranger per tal d’afavorir la interacció entre els joves. Un acte que, en aquesta ocasió, ha estat especial, doncs es compleixen 10 anys de Projecte Rossinyol a la Garrotxa. L’Ideal Espai per a Joves d’Olot ha acollit aquest dissabte 28 de maig tots els participants del projecte (parelles d’estudiants, familiars i representants dels centres) que impulsa la Universitat de Girona i que, a la Garrotxa, es porta a terme a través del Servei de Joventut del Consell Comarcal.

Deu parelles formades per alumnes de diferents facultats de la Universitat de Girona i estudiants d’ESO de tres centres educatius d’Olot (l’Escola Pia, l’Institut la Garrotxa i l’Institut Montsacopa) han participat del Projecte Rossinyol que des del mes de novembre i fins aquest mes de maig s’han trobat setmanalment. Durant aquest temps els participants han compartit sortides per conèixer més a fons la comarca i els recursos que aquesta posa a la seva disposició. També han viscut experiències noves i han compartit idees i coneixements, creant així lligams d’amistat. El responsable del projecte de la Universitat de Girona, Jordi Feu, ha destacat la funció integradora del projecte, que continua després de 10 anys de funcionament amb èxit. De la seva banda, la consellera d’Educació del Consell Comarcal de la Garrotxa, Mar Roca, ha subratllat el compromís dels joves amb projectes com el Rossinyol, dedicant part del seu temps a establir una relació enriquidora, i el compromís de les famílies, sobretot dels més joves, que confien en el projecte i animen als seus fills a participar.

Olot va ser el primer municipi on va començar el Projecte Rossinyol, fa deu anys. El curs 2005-06, la Universitat de Girona va posar en marxa a la capital de la Garrotxa una prova pilot d’aquest programa que, en aquesta edició, ha comptat amb 123 parelles de mentors i mentorats a dotze poblacions de les comarques gironines.

 

Participants del Projecte Rossinyol 2015/2016
Participants del Projecte Rossinyol 2015/2016